Biznis

Agencija ZEDA proslavila 14 godina uspješnog rada!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Tačno je 14 godina otkako je Grad Zenica (tadašnja Općina Zenica) osnovao Zeničku razvojnu agenciju ZEDA s ciljem ekonomskog razvoja, pomoći razvoju MSP i kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta što sveukupno vodi ka razvoju zajednice i regije. Kolektiv Agencije ZEDA imao je razloga za rođendansko slavlje jer je mnogo toga na šta mogu biti ponosni. Brojni rezultati, mnogo toga urađenog, a i puno toga već započetog za period koji slijedi.

Za četrnaest godina djelovanja ZEDA je implementirala, bila partner i sufinansijer na desetine projekata iz oblasti: razvijanja i promocije poduzetništva, kreiranja povoljnih uslova za domaća i inostrana ulaganja u privredu, jačanja konkurentnosti i izvoznih potencijala MSP, izgradnje poduzetničke infrastrukture i ambijenta, uvođenja sistema za kontrolu sigurnosti proizvoda, ekologije – održivi razvoj i energetska efikasnost, ljudskih resursa, turizma i sl.

Kombinacija institucionalnih kapaciteta Grada Zenice (javnog sektora) s operativnim sposobnostima razvojnih agencija (ZEDA) pokazala se kao odličan model za implementaciju i promovisanje lokalnih, razvojnih, ekonomskih strategija.ZEDA je kreativan partner koji prepoznaje originalnost poslovnih ideja i svojim resursima potiče razvoj održivog poslovnog okruženja predvođenog modernim društvom.

U ovom trenutku, ZEDA uzima učešće u 14 projekata (iz oblasti preduzetništva, konkurentnosti MSP, internacionalizacije poslovanja, promocije investiranja i razvoja malih biznisa, edukacija u oblasti jačanja kapaciteta aktera lokalnog ekonomskog razvoja i razvoja preduzetništva, projekata iz oblasti energetske efikasnosti, razvoja drvnog sektora i sl.) i predstavlja značajan izvor informacija o poslovnim prilikama, usaglašava potrebe poduzetnika s prilikama tržišta, značajno utječe na kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta i stimuliše razvoj poduzetničkog duha te je značajna podrška Gradu Zenici u privlačenju stranih investicija.
Privredni razvoj je ključni instrument podrške ubrzavanja privrednih i socijalnih reformi te predstavlja dinamičan proces kojim se kreiraju radna mjesta, održavaju ili povećavaju postojeća radna mjesta, promovišu strana ulaganja te se unaprjeđuje konkurentna prednost regije.

„Grad Zenica i Agencija ZEDA će i u narednom periodu aktivno raditi na kreiranju povoljnih uslova za poslovanje i razvoj MSP, jačanju kompetencija mladih i (ne)zaposlenih te općenito podsticati razvoj grada Zenice kreirajući lokalne promjene konkretnim, operativnim rezultatima.
Mnogo je rezultata iza nas, a velike stvari tek slijede“ – poručili su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno