Zenica

Agencija ZEDA organizovala kreativne radionice za učenike Osnovne škole – modeliranje balona i ebru art

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija ZEDA organizovala kreativne radionice za učenike Osnovne škole – modeliranje balona i ebru art – Agencija ZEDA nastavila je implementaciju projekta „Budi kreativan i ti!“ u okviru kojeg realizuje ciklus kreativnih radionica koje imaju za cilj jačanje kompetencija, učenje novih tehnika i vještina.

Junske radionice su realizovane u Osnovnoj školi KŠC „Sv. Pavao“ Zenica sa učenicima III – a i III – b te VI – b razreda. Ova škola je projekat „Budi kreativan i ti!“ podržala još na samom početku kada se odazvala za učešće na prvim radionicama u aprilu kada su učenici prvog razreda posjetili Agenciju ZEDA i učestvovali na radionici „Oslikaj svoju majicu“.

Edukator na ovim radionicama bila je Zijada Kurtodža-Vučak koja je učenicima III razreda pokazala tehnike modeliranja balona, a učenici VI razreda naučili su osnove ebru arta odnosno mramoriranja.

Ebru je umjetnost slikanja po površini vode. Neke od specifičnosti ebrua jesu to da se ne mogu izraditi dva identična ili potpuno ista ebrua. Umjetnik ne može znati ustvari kako izgleda njegova slika sve dok papir ne izvuče iz posude. Neki od velikana su ebru smatrali trenutnim stanjem čovjekove duše i nutrine, što zbog odabira boja, kompozicije ili izgleda same slike koju dotična osoba slika, pa su ebru definisali i kao umjetnost čovjekove duše.

Učenici su naučili osnove ebru arta/mramoriranja, naučili su napraviti psa, konja, cvijet, srce i druge oblike od balona, zabavili se i proveli jedan neuobičajen dan koji će dugo pamtiti.

Hvala Klas d.d. Sarajevo koji je podržao ovaj događaj i svojim proizvodima počastio učenike, te učinio da sve bude slađe.

Kreativne radionice su privukle veliku pažnju javnosti. Na ovaj način, učenici, studenti, nastavnici, profesori, odgajatelji iz vrtića, nezaposleni i svi oni koji su zainteresovani za kreativnost, imaju priliku naučiti nove tehnike i vještine kreativnog stvaralaštva.

Projekat finansira Agencija ZEDA i poziva sve one koji žele naučiti nešto novo i kreativno da prate najave kreativnih radionica i da se prijave na one koje im se čine najzanimljivije.

Napominjemo da su sve radionice za učesnike besplatne ali je prijava OBAVEZNA.

Više informacija o projektu „Budi kreativan i ti!“ i kreativnim radionicama možete dobiti od Ajne Dedić u Agenciji ZEDA putem maila [email protected] ili 032 449-412.

Vidimo se već na sljedećem događaju :):)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno