Biznis

Agencija ZEDA, Grad Zenica i Udruženje poslodavaca sa zeničkim privrednicima na 51. Poslovnom sajmu u Celju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija ZEDA, Grad Zenica i Udruženje poslodavaca sa zeničkim privrednicima na 51. Poslovnom sajmu u Celju/Slovenija – U periodu od 11. do 13. septembra 2018. godine Agencija ZEDA, Grad Zenica, Udruženje poslodavaca i zenički privrednici učestvovali su na jednom od najvećih sajmova u regiji – 51. Poslovnom sajmu u Celju u Sloveniji. Ovom Sajmu svake godine prisustvuje veliki broj stranih poduzetnika te je on bio odlična prilika da i zenički privrednici ostvare kontakte sa stranim izlagačima, eventualnim budućim poslovnim saradnicima i investitorima, unaprijede postojeća znanja i vještine te ista implementiraju u svom poslovanju.

Imajući u vidu da je jedan od općih ciljeva Projekta „Centar za poduzetništvo“ poboljšanje poslovnog okruženja i promovisanje investicijskih potencijala grada Zenice ovaj Sajam na kojem je učestovalo više od 30 kompanija iz Zenice  bio je odlična prilika za predstavljanje zeničke privrede, razmjenu kontakata i dogovaranje buduće saradnje.

Na Sajmu su održani i B2B susreti- International Matchmaking Event – Successful in Slovenia 2018, Celje na kojima su učestvovali i zenički privrednici.

Ova posjeta dio je aktivnosi koje se sprovode u okviru projekta „Centar za poduzetništvo“ koji implementira Agencija ZEDA sa partnerima (Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica).

Ovaj projekat ukupne vrijednosti  201.028,14 KM kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa  Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ, u iznosu od 160.150,14KM.

Cilj projekta „Centar  za poduzetništvo“ je povećanje broja registrovanih MSP, poboljšanje poslovnog okruženja, promovisanje investitcijskih potencijala Zenice, unaprjeđenje mehanizama za podršku MSP, ekonomski razvoj i sl.

 

„Centar za poduzetništvo“ će pružati edukacije za pokretanje biznisa mladim preduzetnicima, a kroz saradnju partnera u Projektu djelovat će na unapređenje institucionalnog pristupa razvoju MSP i ekonomskog razvoja na lokalnom nivou. Svojim aktivnostima novootvoreni „Centar za poduzetništvo“ će vršiti analitičko praćenje MSP- a kao i djelovati na unaprjeđenje saradnje javno – privatnog sektora te doprinijeti umrežavanju i saradnji MSP u predstavljanju zajedničkih interesa kroz zajednička učešća na sajmovima.

 

Pomenuta posjeta samo je jedna od aktivnosti budućeg Centra za poduzetništvo i investicije koji je zvanično nazvan BusinessPoint Zenica, a čije otvorenje je predviđeno u drugoj polovini oktobra.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno