Info

Agencija za sigurnost hrane BiH istražuje da li je čokolada zaražena salmonelom uvezena u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za sigurnost hrane BiH istražuje da li je čokolada zaražena salmonelom uvezena u BiH – Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske povuklo je s tržišta Katy bijelu čokoladu s kokosom od 100 grama poljskog proizvođača, jer je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp.

Čokoladu s barkodom 4335896585017, LOT: L2118, s datumom upotrebe do aprila 2018. godine je uvezla firma Kaufland Hrvatska. U saopćenju Hrvatske agencije za hranu navodi se da je samokontrolom subjekta u poslovanju s hranom utvrđena potencijalna opasnost za zdravlje ljudi te da proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani.

Agencija za sigurnost hrane BiH upoznata je o ovom slučaju te su iz mjera predostrožnosti zatražili od nadležnih inspekcija entiteta i Brčko distrikta BiH da provjere da li je sporni proizvod uvezen na naše tržište.

“Agencija za sigurnost hrane BiH do ovog trenutka putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) nije obaviještena da je navedeni proizvod isporučen na tržište BiH. Nakon prijema povratnih informacija, informirat ćemo potrošače o rezultatima provedenih mjera”, kazali su nam u Agenciji za sigurnost hrane BiH.

klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno