Biznis

Agencija za izbor i promociju menadžera Pane Škrbić: Do sada nominovano više stotina menadžera iz 20 zemalja Evrope

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za izbor i promociju menadžera Pane Škrbić: Do sada nominovano više stotina menadžera iz 20 zemalja Evrope – U agenciji za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje evrope u Zenici svakodne-vno pristižu prijedlozi za ovu prestižnu nagradu, tako da je, iako je do datuma Ceremonije za dodjelu nagrade ostalo oko pet mjeseci,  već nominovano više stotina menadžera iz 20 zemalja jugoistočne i srednje Evrope, a prvi put nagradu će dobiti i po jedan menadžer iz SAD i Ruske Federacije, izjavio je predsjednik Organizacionog odbora i Uprave Agencije Pane Škrbić.

Izborom Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva, 4. jula će se u Sarajevu četrdeseti put progla-siti najuspješniji evropski menadžeri i ličnosti godine.

Evropski Žiri ove agencije, na čijem čelu je I ove godine ugledni menadžer iz Poljske (Holding Zepter sa 130 hiljada uposlenika u cijelom svijetu), Vibor Mulić, te Evropsko udruženje menadžera Zenica i časopis EUROMANAGER dodijeliće nagrade jubilarni  četrdeseti put.

Pored najuspješnijih evropskih najmenadžera iz jugoistočne i srednje Evrope, nagrade će  biti uručene i najistaknutijim evropskim ličnostima godine, predsjednicima država i vlada, ministrima i gradonačelnicima.

Pored dvadesetak nagrada za oblast biznisa, priznanja će dobiti i 15 organiacija i osoba iz Evrope koji nisu direkto u biznisu, ali imaju značajan uticaj na stvaranje ambijenta za biznis kroz razvoj nauke, obrazovnja,kulture,informisanja i sporta.

“Ovogodišnja Ceremonija će biti jedna od najglamuroznijih ikad održanih”, dodao je Škrbić.
Dobitnici Oskara za biznis su ljudi koji prave nove fabrike sa najmodernijim tehnologijama, zapo-šljavaju nove radnike, imaju najkvalitetnije – brendirane proizvode I usluge, uspješno finansijski poslu-ju  i ,,prave’’  novac.

“U tridesetdevet dosadašnjih dodjela nagradu ove Agencije je dobilo oko 500 menadžera i lično-sti godine. Nagrada je izrasla u globalni brend autoritet, sa najvećim rejtingom u Evropi, prije svega zato što se nagrada dodjeljuje isključivo za ostvareni uspjeh i vanserijski rezultat, što kod dodjele nema nikakavih ključeva, političkih I drugih kalkulacija, bez obzira kojoj nacionalnosti, pariji, državi ili ideologiji kandidat za nagradu pripada. U članu 1. našeg Pravilnika se kaže da se ova nagrada ne kupuje i ne prodaje, već zaslužuje radom i rezulatima rada. Zato je i doživjela da se dodjeljuje četrde-seti put”, zaključio je Škrbić.

U Sarajevu će 4. jula biti održan i Međunarodni biznis forum pod nazivom “100 uspješnih”, na kome će se govoriti o unapređenju investicija u regionu jugoistočne i srednje Evrope i saradnji privr-ede i država na tom planu.

Interesovanje za ovaj događaj u Sarajevu je ogromno, a načelnu potvrdu dolaska u Sarajevo Organizacioni odbor je već dobio, između ostalih,  od predsjednika Slovenije Boruta Pahora i predsje-dnika Vlade Makedonije Zorana Zaeva.

Na slikama: Pane Škrbić u susetima sa Borutom Pahorom i Zoranom Zaev.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno