Sudske klupe

Advokati optuženih nisu došli, odgođen početak suđenja za smrt Džene Gadžun

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odgođen je početak suđenja Suadu Rožajcu, Jasmini Halimić-Alajbegović i Nini Jovanović, doktorima koji su optuženi za smrt djevojčice Džene Gadžun.

Ročište je bilo zakazano za danas, ali je pomjereno za 16. novembar zato što se nisu pojavili advokati optuženih, a ni optužena Jovanović, potvrdila je Dženina majka Amila za Klix.ba.
Rožajac i Halimić su se prethodno 28. septembra izjasnili da nisu krivi, a sedam dana ranije i Jovanović. Istog dana kad se Jovanović izjasnila, o krivici su se trebali izjasniti i ostali optuženi ali je Rožajcu pozlilo, a advokat doktorice Halimić nije bio prisutan pa je njihovo izjašnjenje odgođeno.

Optužnica u slučaju smrti malene Džene Gadžun potvrđena je 11. jula ove godine. Rožajac je optužen za teško krivično djelo protiv zdravlja ljudi i krivično djelo nesavjesno liječenje, dok su Jovanović i Halimić optužene za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Podsjećamo, Benjamin Bejtović, vlasnik privatne klinike u kojoj je obavljena operacija nakon koje je preminula dvogodišnja djevojčica, nije optužen.

Džena Gadžun je u novembru 2021. godine operisana u privatnoj klinici “Bejtović” u Sarajevu. Tokom operacije došlo je do komplikacija, i ona je 14. novembra 2021. godine preminula na KCUS-u.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno