Info

Advent International i EBRD preuzeli balkanski Hypo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Advent International i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) danas su zaključili akviziciju Hypo Group Alpe Adria AG (HGAA) koja se sastoji od mreže Hypo banaka u Jugoistočnoj Europi, priopćeno je iz Hypo banke.

Ulrich Kissing imenovan je novim predsjednikom Uprave HGAA, koju će voditi s Johannesom Prokschom (CFO), Stefanom Seldenom (CRO) i Rainerom Sichertom (COO i voditelj Prodaje). Uprava HGAA će u sljedećim sedmicama biti dodatno ojačana, a sjedište Banke ostaje u Klagenfurtu u Austriji. Sastav Uprava u bankama u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, te Crnoj Gori ostaje nepromijenjen.

Konačna cijena koju će Advent International i EBRD platiti vezana je uz ispunjavanje određenih ciljeva koji se tiču ostvarenja poslovnih rezultata HGAA u 2015. godini.

“Danas postajemo vlasnicima bankarske grupacije koja ima snažnu bilancu, osigurano dugoročno financiranje, 1,2 miliona klijenata, mrežu od 250 poslovnica u pet zemalja, stopu adekvatnosti kapitala višu od 20 posto, likvidnost dugoročnog financiranja u iznosu većem od 2 milijarde eura, kvalitetan kreditni portfelj, omjer loših kredita oko 12 posto te snažan menadžerski tim, što znači da smo u odličnoj poziciji da razvijamo HGAA u banku koja će biti prvi izbor klijenata“, izjavio je dr. Christian Stoffel, direktor Advent Internationala u Frankfurtu.

Nick Tesseyman, direktor EBRD-a za financijske institucije dodao je:

“Kao suvlasnik mi ćemo predano davati svoj doprinos u isporuci prvorazrednih usluga klijentima iz segmenta građanstva, malog i srednjeg poduzetništva, korporativnog te javnog sektora, u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Naš cilj je da Hypo postane jedna od pet najboljih bankarskih grupacija u regiji, a EBRD će financiranjem i stručnošću osigurati sistemativan i stabilan razvoj bankarske grupacije, što je također od ključnog značaja za lokalna gospodarstva u zemljama u kojima Grupa posluje.“

“S novim i stabilnim vlasnikom te kvalitetnim timom ponovno smo na uzlaznoj putanji i predano radimo na uvođenju inovativnih i visokokvalitetnih proizvoda te usluga s kojima ćemo dodatno povećati našu rastuću bazu klijenata i segmente poslovanja s građanstvom, te malim i srednjim preduzećima. Pritom ćemo nastaviti biti i poželjan partner klijentima iz korporativnog i javnog sektora”, zaključio je Ulrich Kissing, novoizabrani predsjednik Uprave Hypo Group Alpe Adria AG.

Ulrich Kissing je prethodno obnašao dužnost predsjednika Uprave Investitionsbank Berlin (IBB) u kojoj je, između ostalog, bio zadužen za razvoj programa financiranja malog i srednjeg poduzetništva, te korporativnog sektora. Tijekom 20-godišnje karijere u Deutsche Bank AG bio je na raznim rukovodećim pozicijama, te je između ostalog bio i zadužen za pokretanje i razvoj segmenta poslovanja s građanstvom, te malim i srednjim poduzetništvom Deutsche Banke u Poljskoj.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno