Info

ADS: 118 konkursa, primljeno 195 službenika

Objavljeno 118 konkursa, primljeno 195 službenika
Objavljeno 118 konkursa, primljeno 195 službenika
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ADS: 118 konkursa, primljeno 195 službenika- Agencija za državnu službu BiH objavila je prošle godine 118 javnih i internih oglasa kojima je otvorena mogućnost za 195 osoba da uđu u administraciju.

U izvještaju o radu te Agencije za 2015. godinu navedeno je da su primili i obradili 746 prijava pristiglih na javne konkurse, a da su nadležni izradili i institucijama i fizičkim licima na njihov zahtjev ili po službenoj dužnosti dostavili više od 7.000 različitih akata. Kada je riječ o podzakonskim aktima koji su trebali lani da izađu na vidjelo, naglašeno je da je bilo planirano donošenje samo jednog, ali ni to nije okončano kako je planirano. Radi se o pravilniku o disciplinskoj odgovornosti službenika u institucijama BiH.

– Pravilnik nije urađen budući da je njegovo donošenje u vezi sa izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, koje nisu stupile na snagu – navedeno je u izvještaju.

Sastavni dio rada Agencije lani su bile i obuke za državne službenike s ciljem poboljšanja javne uprave, a lani ih je bilo 144. Obuku su prošla 2.684 državna službenika za šta je potrošeno 50.900 KM.

U Agenciji su kazali da su počeli i razvoj registra državnih službenika u institucijama BiH, koji treba da objedini podatke o službenicima iz svih institucija, omogućiti efikasno upravljanje evidencijama i poslovno izvještavanje i analitiku.

glassrpske.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno