Info

Adis Hadžić: Nova BH je spremna na sve izazove, zagrijavamo se uz Ligu prvaka i baraž za Euro

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Narednog mjeseca se igraju utakmice baraža za Evropsko prvenstvo koje je na rasporedu narednog ljeta, a sve najvažnije događaje gledatelji u BiH moći će pratiti na kanalu Nova BH. O pripremama, novitetima, ali i ličnim iskustvima razgovarali smo s dugogodišnjim sportskim novinarom i uposlenikom Nova BH Adisom Hadžićem.

“Završnica Lige prvaka u našem programu donosi pregršt uzbuđenja. Sve počinje već u srijedu duelom Tottenham – Leipzig. Bit će to zanimljiv okršaj pogotovo kada pogledamo trenerski dvoboj. S jedne strane Jose Mourinho, ‘stari vuk’ prepun iskustva, s druge talentovani Julian Nagelsmann, koji je imao samo 16 godina kada je Mourinho s Portom osvojio Ligu prvaka 2004. godine. Sedam dana kasnije očekuje nas i duel sa Santiago Bernabeu stadiona, u kojem Real dočekuje Manchester City. Duel je to koji ne treba posebno najavljivati i koji je jedan od najzanimljivijih u ovoj fazi takmičenja. Uoči svake utakmice očekuju nas zanimljive uvodne emisije sa stručnim analizama, gostima, interesantnim prilozima. I tako sve do kraja, uključujući i finale Lige prvaka, koje se ove godine igra na Ataturk stadionu u Istanbulu”, počinje razgovor Hadžić za portal Klix.ba.

Javnost u BiH najviše interesuju martovske utakmice baraža za Evropsko prvenstvo, a i za Novu BH susreti Zmajeva uvijek su posebni.

Specijalne emisije

“Pogotovo se to odnosi na utakmice kada nas 180 minuta ili ‘samo’ dvije pobjede dijele od nastupa na Evropskom prvenstvu. Pred bh. timom je velika prilika i nadamo se da će prije svega naše igrače zaobići povrede te da ćemo u najboljem sastavu igrati na Bilinom Polju. Gledatelji Nove BH već znaju šta mogu očekivati tokom prijenosa reprezentacije BiH, čije ćemo pripreme sve vrijeme s velikom pažnjom pratiti u sklopu našeg informativnog programa, uz analize, intervjue, najave. Na dan utakmice uvodnu i odjavnu emisiju ćemo realizirati iz studija na stadionu Bilino Polje uz reakcije i analizu odmah po završetku susreta. Jedva čekamo baraž i duel protiv Sjeverne Irske”, ističe Hadžić.

Nova BH će prenositi i utakmice s Evropskog prvenstva, a svakako da bi odlazak reprezentacije BiH dao dodatnu čar i zanimljivost.

“I nama bi vjerovatno posao bio lakši. Međutim, mi ne čekamo samo rezultat i ono što će napraviti Duško Bajević i društvo. Već sada imamo spreman scenario praćenja Eura, planirani sadržaj, razgovaramo s potencijalnim gostima i pripreme su u toku kao da će Euro početi za dvije, tri sedmice, a ne za četiri mjeseca. Jednostavno, našim gledateljima želimo ponuditi vrhunski ugođaj za praćenje jednog od najvećih sportskih događaja u svijetu ove godine. Vjerujem u tim ljudi koji radi na tome i siguran sa da ćemo ljestvicu praćenja velikih sportskih događaja podići na viši nivo”, rekao je.

Ova televizijska kuća nakon Evropskog prvenstva priprema još iznenađenja za svoje gledatelje.

“Kvalifikacije i Evropsko prvenstvo su samo početak. Već početkom marta pred nama je žrijeb Lige nacija u kojoj će reprezentacija BiH biti u nikad jačoj konkurenciji i saznati imena vjerovatno nikad atraktivnijih protivnika, što znači da nas očekuje šest izuzetno zanimljivih utakmica koje će se igrati u septembru, oktobru i novembru ove godine. Nakon toga, u programu Nove BH nastavljamo pratiti i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje nas očekuje 2022. godine”, otrkiva nam Hadžić.

Zbog velikog broja kvalitetnih prijenosa i novinari Nova BH sigurno imaju dosta obaveza, ali i odgovornosti.

“Bez obzira na ono što je bilo prije, svaki novi prijenos je novi izazov i priča za sebe. Nijedna utakmica nije ista, ne možemo se sjetiti dva identična gola i nogomet je upravo zbog toga toliko privlačan i zanimljiv. Ta neizvjesnost, nemoć da predvidiš šta se sve u jednoj utakmici može desiti, zapravo je zadatak da daš sve od sebe i maksimalno spremno dočekaš svaki naredni prijenos. I na kraju, koliko god emocije imale utjecaj, moj prvi kriterij je profesionalnost, koje se moramo držati od prvog do posljednjeg sudijskog zvižduka”, rekao je.

Vrhunsko televizijsko iskustvo

Mnogi očekuju da ekipa s Nova BH može postaviti neke nove standarde kada je u pitanju komentarisanje sportskih događaja na prostoru BiH.

“Postavljanje novih standarda zvuči bespotrebno pretenciozno. U svakom slučaju ekipa Nove BH je spremna za sve izazove koji su pred nama. Bez sumnje, slijedi ekskluzivan i više nego uzbudljiv sportski sadržaj na Novoj BH u nadolazećem periodu i zaista ćemo se truditi odraditi ga na najvišem mogućem nivou i gledateljima još jednom priuštiti vrhunsko televizijsko iskustvo gledanja utakmica”, rekao je Hadžić te se osvrnuo i na kritike gledatelja.

“Sastavni dio svakog posla su pohvale i kritike. Ni jedno ni drugo ne ostavlja poseban utjecaj na mene, jednostavno potrebno je držati se profesionalnih okvira, ponuditi gledaocima sve što je moguće u tom trenutku, ono što je najvažnije – preciznu i objektivnu informaciju, emociju i uživati u svom poslu”, poručio je.

Hadžić nam je otkrio i jednu zanimljivu anegdotu s utakmice finala Evropske lige između Rangersa i Zenita na stadionu Manchester Cityja.

“Na meču je bilo 50.000 gledatelja, od toga većina navijača Rangersa. Bio sam u zadnjem sam redu komentatorskih pozicija i odmah iza mene su bili navijači škotskog tima. Sudija je odlučio da ne dosudi penal za Rangers i jedan od navijača mi se gotovo popeo na leđa pokušavajući da na monitoru vidi usporeni snimak situacije, pokušavajući da me uvjeri da je bio prekršaj. Sve to u toku direktnog prijenosa. Mogu samo reći da je u tom trenutku teško bilo ostati pribran i nastaviti s prijenosom. Poslije utakmice od tog navijača sam, osim izvinjenja, dobio i šal na poklon”, ispričao nam je uz osmijeh.

Hadžić podvlači kako ne može izdvojiti niti jedan prijenos meča kao najgori u svojoj karijeri, dok ima puno prijenosa koje dobro pamti.

“Osim utakmica reprezentacije BiH, jedan od najdražih je finale NBA lige 2007. godine u Clevelandu između Spursa i Cavsa. Finale NBA lige je nešto što je teško opisati riječima i što se jednostavno mora doživjeti. Koliko god izgledalo spektakularno na TV ekranima, uživo gledati zvijezde poput LeBrona Jamesa, Tima Duncana, Manua Ginobilija, Tonyja Parkera… još je spektakularnije”, rekao nam je Hadžić za kraj razgovora.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno