Sudske klupe

Adis Abaz, koji se dovodi u vezu s terorističkim napadom u Parizu, PROTIVI se izručenju

Adis Abaz, koji se dovodi u vezu s terorističkim napadom u Parizu, PROTIVI se izručenju – Abaz, koji je državljanin BiH je uhapšen 20. juna po potjernici belgijske policije jer se dovodi u vezu sa terorističkom organizacijom koja je odgovorna za napad 13. novembra 2015. godine u Parizu, kada je u klubu Bataclan i obližnjim ulicama ubijena 131 osoba, a njih 413 teže ili lakše ranjeno.

Adis Abaz (39) je uložio žalbu kojom se protivi izručenju Belgiji tri sedmice nakon što je uhapšen u akciji njemačke policije zbog povezanosti sa terorističkim napadom u Parizu 2015. godine.

Tužilaštvo u Naumburgu tvrdi da Abaz do ponedjeljka treba obrazložiti svoju žalbu na izručenje, prenosi Njemačka novinska agencija.

Podsjećamo, Abaz je rođen u Zenici, a u Bosni i Hercegovini je 2011. osuđen na dvije i po godine zatvora zbog krijumčarenja droge i vojne opreme.

slobodna-bosna.ba

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem