Ljudi

Adi Salčinović – I pored ponuda, ostajem ovdje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Adi Salčinović – I pored ponuda, ostajem ovdje –  U vremenu mladalačke letargičnosti i fatalizma, jedan omladinac odlučio se na borbu, borbu sa vjetrenjačama. U ovom tekstu donosimo vam priču o Adiju Salčinoviću, momku koji je svoj cijeli život podredio drugima.

Adi Salčinović rođen je u Zenici, gdje završava osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Po akademska zvanja odlazi u Sarajevo, gdje uspješno završava nekoliko fakulteta. No, tokom studiranja, Adi je uvidio potrebu da svojim znanjem pomogne Zeničane, te se vraća u Zenicu nakon jedne godine života u Sarajevu, što ga ne spriječava da uporedo sa aktivnostima završava studije. Iako ima nekoliko fakulteta, a pritom mnogo ponuda za inostranstvo, Adi ni ne pomišlja da napusti svoj grad, svoju čaršiju. Smatra da svaki naš cilj je moguć, a da li će on biti ostvaren to zavisi samo od nas i našeg truda. Iako za mlade nema posla, Adi ne posustaje i bori se da radi, a tako i da pomogne druge.

Volontiranje preko sedamnaest godina donosi svega, ali Adi pamti samo ono najljepše. Volontiranje, za njega, je nešto više od fakulteta, ono donosi razna iskustva, razne priče i razne tipove ljudi. Za svoj volonterski rad dobio je razna priznanja, između ostalog: „Naj volonter godine“ za 2012. i 2013. godinu,  2014. godine proglašen je za najmlađeg filantropa u Bosni, a 2015. godine dobio je pohvalu Američke Amasade „Šampion volonterstva“ itd. Ono što možemo reći sa sigurnošču jeste to da je kroz Adijeve “ruke“ prošlo više od 13 000 mladih.

Stekao je zvanje  savjetnika za certifikovanog „Pasoš kompetencija“, kao savjetnik do sada je usmjerio i usmjerava preko 150 mladih ljudi od kojih ima na desteine pozitivnih priča.

Danas, Adi je predsjednik NVO INPUT, gdje nastavlja sa obrazovanjem i edukacijom mladih iz raznih djelova Bosne, pa čak i dalje.

Zasigurno da njegov trud, zalaganje i rad pomoglo je mnogim Zeničanima na ostvarenju ličnih planova i pronalasku “sebe“. Nadamo se da će Adi nastaviti sa svojim radom, te da će mladi krenuti njegovim stopama.

Tarik Karan



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno