Info

Accuweather: suše i vrućine na Balkanu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poznata američka meteorološka firma AccuWeather izdala je najnoviju sezonsku prognozu za nadolazeće ljeto za područje Europe. Prema njoj ljeto će u našem dijelu Europe biti najtoplije na kontinentu, a obilježit će ga vrućina i suša. Meteorolog Tyler Ross ističe da će sredinu ljeta obilježiti valovi vrućine koji će zahvatiti područje Balkanskog poluotoka, jugoistok Europe te krajeve uz Crno More.

Tako će, ovogodišnje ljeto meteorološki biti sasvim različito od prošlogodišnjeg koje je obilježila kiša, a izostale su i dugotrajnije vrućine. AccuWeather je prije godinu dana objavio, kako se kasnije pokazalo, prilično preciznu prognozu za kišno ljeto 2014 u našim krajevima. Toplina će, prema toj sezonskoj prognozi obilježiti i ljeto na većem dijelu Sredozemlja, od Španije, preko juga Francuske do Italije. Većih vrućina ne bi trebalo biti na zapadu Španije i u Portugalu gdje se očekuje i kišovito ljeto. Kišovito ljeto se može očekivati na području Skandinavije i na sjeveroistoku kontinenta. Te bi krajeve trebale zahvaćati česte ciklone i fronte.

Česte grmljavinske oluje se prognoziraju za dio srednje Europe te posebno istočne Europe (Poljska, Bjelorusija). Veće i dugotrajnije vrućine bi trebale izostati i nad zapadnom Europom. U Irskoj i Škotskoj ljeto bi moglo biti i hladnije od prosjeka. Iako sezonske prognoze imaju svoju primjenu i sve se više usavršavaju, bitno je znati da je postotak njihove ostvarivost bitno niži od uobičajenih kratkoročnih ili srednjoročnih prognoza! 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno