Biznis

AC FOOD dao najveću ponudu za drugi dio imovine Agrokomerca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

AC FOOD dao najveću ponudu za drugi dio imovine Agrokomerca  – Velika Kladuša, 30. august 2017. – AC Food d.o.o. Velika Kladuša danas je na javnom nadmetanju nepokretnosti koje je obavljeno u Općinskom sudu Velika Kladuša, ponudila najveći iznos i tako stekla pravo da uplatom u određenom vremenskom roku postane vlasnik drugog dijela imovine Dioničkog društva Agrokomerc. Predmet današnjeg javnog nadmetanja bio je dio “Prehrambene industrije” sa prilazima, objektima i postrojenjima u naselju Polje.

Rok za uplatu iznosa od 4,4 miliona KM koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni je 30 dana, saopćeno je danas iz AC FOOD. Ova kompanija bila je jedna od tri ponuđača koji su danas sudjelovali na javnom nadmetanju.

Podsjećamo AC FOOD je krajem marta uplatom 3,053 miliona KM, također nakon provedenog javnog nadmetanja stekao pravo vlasništva nad pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. Početkom juna ove godine AC FOOD je preuzeo proizvodnju branda Tops, kao i drugih Agrokomercovih proizvoda iz konditorskog programa, linija čokolade, začina, supa i pasteriziranog povrća.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno