Kultura

Abidu Jariću nagrada i u Prijedoru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Prijedoru je, u zgradi pozorišta, po 14-ti put u organizaciji udruženja „Behar“ i Fondacije dr Eso Sadiković  održana „Večer sjećanja na dr Esada Esu Sadikovića”. Ovaj omiljeni Prijedorčanin je 5. 8. 1992. odveden iz logora Omarska i likvidiran sa ostalim logorašima, a tijelo mu je bačeno u jamu Hrastova Glavica kod Sanskog Mosta. Imao je 44 godine.

Ovaj život za dr Esu je bio humor. I u najcrnjim situacijama ga je shvatao tako, ali na sebi svojstven način, hiruški lucidnim dosjetkama znao bi situaciju okrenuti da se pamti po njemu a ne po situaciji-

U okviru „Večeri” proglašeni su i pobjednici književnog natječaja za kratku priču protkanu homorom i satirom. Tročlani žiri u sastavu Muhidin Šarić, Mirsad Bećirbašić  te  predsjednik Šimo Ešić, budući da nisu bili suglasni oko rasporeda prvog i drugog mjesta, odlučili su da ove godine nagradu ravnopravno podijele dva autora: Abid Jarić iz Zenice i Jasmina Hanjalić iz Sarajeva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno