Ostali sportovi

Abedin Mujezinović prvi, Mesud Pezer drugi na mitingu u Sarajevu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asmir Kolašinac pobjednik je 7. Atletskog mintinga u bacanju kugle u kategoriji muškaraca, koji je jučer održan u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko. Drugo i treće mjesto zauzeli su Mesud Pezer i Veljko Nedeljković.

U trčanju na 400 metara u kategoriji muškaraca najbolji je bio Abedin Mujezinović (47.94), dok je u kategoriji žena pobjednica Kristina Stojković (57.69). U trčanju na 100 metara pobjednik je Aleksa Kijanović (10:50), dok je u kategoriji žena najbolja bila Almina Rašić (12.40). U utrci na 800 metara najbolja je bila Jelena Gajić (1:05.41), a u muškoj kategoriji Leonardo Tesini (1:52.89). Jovan Stojoski najbolji je bio u utrci na 200 metara (21.37).

U utrci na 3.000 metara najbolji je bio Mlađen Samardžić (8.47.07), a pobjednik u utrci na 1.500 metara u kategoriji žena pobijedila je Klara Andrijašević (4.33.47 ).

Atletski miting Novi Grad Sarajevo, prvi je miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u Bosni i Hercegovini, okupio je najbolje atletičare iz BiH i regiona. Na mitingu su učestvovala i velika imena u bacanju kugle, uključujući olimpijca Srbije Asmira Kolašinca, osvajača zlatne medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu i bronzane na otvorenom i Mesuda Pezera, rekordera Bosne i Hercegovine.

Pored najvećih zvijezda Kolašinca i Pezera na mitingu se takmičio i veliki broj reprezentativaca BiH, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Italije u disciplinama 100, 400, 800, 1.500 metara, 3.000 metara i skoku udalj.

Podršku ovogodišnjem sedmom mitingu pružio je i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, kazavši kako je ovo jedina manifestacija koja se održavala i u vrijeme korone.

“Dakle dok nismo imali Novogradske dane u prethodne dvije godine održao se atletski miting. Obnovljena je atletska staza, a po propisima staza se treba obnavljati svakih pet godina, mi smo je evo nakon pet godina obnovili. Prva aktivnost na obnovljenoj stazi je upravo atletski miting. Značajno je pomenuti da u razvoju atletike i popularizaciji atletike imamo međunarodni miting kakav je ovaj i da imamo učesnike iz Italije, Makedonije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zaista lijepa prilika za sve naše atletičare da odmjere svoje snage i vještine sa najboljim iz regiona. Mi smo ponosni da smo ih imali priliku ugostiti”, kazao je Efendić.

Elmir Ćerimagić, predsjednik Atletskog kluba Novi Grad Sarajevo, jedan od organizatora 7. Atletskog mitinga Novi Grad Sarajevo kazao je da je ova godina bolja od prošlih, te iako vlada ekonomska kriza u svijetu, velika imena uprkos svemu su prisutna.

“Uspjeli smo se okupiti po sedmi put što je veoma pozitivno veliki je broj učesnika, na šta smo posebno ponosni jer nismo prekidali tradiciju prethodnih sedam godina. Imamo oko 105 učesnika, najzvučnije ime je Mesud Pezer i Asmir Kolašinac, zatim Ajla Reizbegović bosanskohercegovačka rekorderka na 100 metara i mnogi drugi.Svaki miting ima za cilj da prezentuje svoj klub kroz manifestaciju, s tim pokazujemo snagu i sposobnosti. Najbolji su na ovom mitingu”, kazao je Ćerimagić.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno