Ostali sportovi

Abedin Mujezinović ostvario lični rekord

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Abedin Mujezinović ostvario lični rekord- U italijanskom gradu Ligano, jučer, 3. jula održan je međunarodni atletski miting „Sport Solidaritea“. Na ovom takmičenju učestvovao je predstavnik Bosne i Hercegovine, Abedin Mujezinović, koji je nastupio u utrci na 800 metara.

Abedin je kasno sinoć, dionicu od 800 m istčao u vremenu od 1:45,87 min što je bilo dovoljno da osvoji 4. mjesto na ovom turniru, a s ovim rezultatom postavi i svoj lični rekord.

„Trka je bila teška kao i sama konkurencija, žao mi je što nisam uspio istrčati normu za Olimpijadu ali idem dalje, sljedeće godine je i svjetsko i evropsko prvenstvo. Norma za Olimpijadu je 1:45,20, tako da sam bio jako blizu norme, par stotinki me djeli od nje. Zahvaljujem se svom treneru Gianniju Ghidiniju na trudu koji je uložio u mene i svom klubu AK Sarajevo koji mi je pomogao da se spremin za ovako dobar rezultat“.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno