Ostali sportovi

Abedin Mujezinović novi je član AK Sarajevo

Zenički srednjeprugaš i član državne reprezentacije Abedin Mujezinović (27), novi je član Atletskog kluba Sarajevo. Mujezinović je nakon 12 godina provedenih u matičnom klubu Zenica, pred novu atletsku sezonu odlučio promijeniti sredinu, ali je zenički klub zahtijevao isplatu odštete u visini od 2.800 KM pa je o njegovom zahtjevu raspravljao Upravni odbor Atletskog saveza Federacije BiH.

-Upravni odbor je ocijenio da je moj zahtjev za promjenom kluba bez odštete opravdan, jer sa zeničkim klubom nisam imao potpisan ugovor. Mejlom su o svojoj odluci obavijestili klubove, ali i mene, kao podnosioca zahtjeva – kaže Mujezinović. Dodaje da je već registriran za svoj novi klub.

-Uslove za prelazak vrlo sam brzo dogovorio s predsjednicom AK Sarajevo Vahidom Kozić. Praktično nismo ni pregovarali, jer sam zaista postavio razumne zahtjeve. Već sam i registriran za Sarajevo. Trener mi ostaje Italijan Gianni Ghidini, koji trenira i Amela Tuku te s kojim sam i trenirao za vrijeme boravka u Italiji – naveo je Mujezinović.

Mujezinović je osvojio tri zlatne, po jednu srebrenu i bronzanu medalju na balkanskim prvenstvima te bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u španskoj Tarragoni 2018. godine. Učestvovao je na evropskim prvenstvima u Berlinu 2018. te u dvorani u Glasgowu 2019. godine, na kojima je takmičenje okončao u kvalifikacijama. Prelaskom u novi klub ima i veće ambicije.

-Sada sam dobio dodatni moral i motiv, jer sam riješio pitanje finansiranja treninga i nastupa, a dobit ću i stipendiju. Cilj je ispunjenje norme za Olimpijske igre u Tokiju, koja sada iznosi 1:45.20. To je veliki izazov za mene, jer je moj najbolji rezultat na 800 metara na otvorenom 1:46.20, koliko je tačno iznosila olimpijska norma za London. Sada je čak za jednu sekundu ‘podignuta letvica’, što je puno, ali nije nedostižno – ističe Mujezinović. Njegov najbolji rezultat na 400 metara iznosi 47,58 sekundi, a ove je godine bio državni prvak u toj disciplini. Prošle je godine osvojio naslov državnog prvaka na 800 metara.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem