Zenica

Abazović: šetnja do iftara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pedeset Zeničanki, Zeničana, Travničana i Kakanjaca odazvalo se pozivu zeničkog planinara Afana Abazovića na “Šetnju do iftara”, nesvakidašnju planinarsko-rekreativnu aktivnost lagane planinarske ture od Vjetrenica preko Kubera i Gornje Zenice do najljepšeg vidikovca na Zenicu – Kljuna, do Vučjaka i Meokušnica.

Prelijepa staza planine Kuber, obrasla gustom šumom, pružila je učesnicima ture osvježenje u vrelim danima juna, a kruna kompletne ture bio je iftar na Kljunu, sa pogledom na Zenicu i zeničku kotlinu. Nakon objeda, kolona se uputila ka gradu, u koji su sišli u 22:30. Učesnici su izrazili zadovoljstvo i oduševljenje doživljenim, a naročito radosti iftara na jednom tako jedinstvenom mjestu. Cjelokupan aranžman je koštao 1.70 KM, kolika je cijena autobuske karte, što je mizerno naspram onog doživljenog.

Organizator najavljuje još jednu šetnju pred iftar, o kojoj će javnost biti blagovremeno upoznata. Hvala svima na prepoznavanju i učešću u prvoj tradicionalnoj Šetnji do iftara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno