Zenica

ABAKUS: vrtić sa jaslicama i produženim boravkom – UPIS

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ABAKUS: vrtić sa jaslicama i produženim boravkom – UPIS – ABAKUS – VRTIĆ SA JASLICAMA I PRODUŽENIM BORAVKOM OSNOVAN 2008. GODINE

„Abakus“ je privatna predškolska ustanova i ustanova za boravak djece školskog uzrasta osnovana 2008. godine uz dozvolu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZE-DO kantona, koje vrši i stručno-pedagoški nadzor nad ustanovom.

SIGURAN PROSTOR NA MIRNOJ LOKACIJI

Vrtić „Abakus“ sa jaslicama i produženim boravkom se nalazi na adresi Fra Ljube Hrgića 12, u blizini škole „Miroslav Krleža“ Zenica, u poticajnom i sigurnom poslovnom prostoru namijenjenom za obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja i boravka djece školskog uzrasta. Korisna unutrašnja površina prostora je 300 m kvadratnih, koji je uređen prema potrebama djece i opremljen poticajnim didaktičkim materijalima. Vrtić posjeduje i svoje dvorište, koje je u potpunosti ograđeno zbog sigurnosti djece. Unutranji i vanjski prostor su pokriveni videonadzorom 24 sata.

GRUPE I PROGRAMI PRILAGOĐENI UZRASTU

Korisnici usluga boravka u vrtiću su: djeca predškolske dobi od 10. mjeseci do polaska u školu, koja pohađaju „Cjeloviti razvojni program“, i djeca mlađe školske dobi od upisa u školu do 11. godine života, koja pohađaju „Produženi boravak“. Djeca su podijeljena u grupe po uzrastu i to: mlađu jasličku grupu (10 do 24 mjeseca), stariju jasličku (24 do 36 mjeseci), mlađu vrtićku grupu (od 3 do 4,5 godine), stariju vrtićku grupu (od 4,5 godine do polaska u školu) i dvije grupe produženog boravka za školarce (po jedna grupa u svakoj smjeni). U vrtiću se pored cjelodnevnog i produženog boravka organizuju specijalizirani razvojni i kraći programi, interventni, kompenzacijski i rehabilitacijski program, program jačanja roditeljskih kompetencija, kao i Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u školu – POPOIO.

ZDRAVA ISHRANA U VLASTITOJ KUHINJI

U Abakusu djeca jedu svježe kuhana jela bogata povrćem, voćem, mesom i cjelovitim žitaricama koja nutritivno i energetski u potpunosti zadovoljavaju potrebe za hranom djece predškolske dobi. Iako svih 10 godina rada usavršavamo naš jelovnik, prošle godine smo dodatno poboljšali kvalitet zbog otvaranja jaslica i ishrane beba u našoj ustanovi. Akcenat je na zdravoj ishrani, pa u našoj kuhinji proizvodimo domaći hljeb, peciva i zdrave varijante kolača, kako bi naša djeca unosila u svoj organizam sto manje aditiva i sećera. To znači da se u našem vrtiću i za užinu jede svježe kuhano i domaće, a zabranjeno je donošenje i konzumiranje slatkiša i grickalica osim u vrijeme rođendana. Kontrolu ispravnosti namirnica i proizvedenih obroka povjerili smo Institutu za zdravlje i sigurnost hrane. Kako bismo koristili samo svježe namirnice robu naručujemo minimalno dva puta sedmično i nemamo vlastito skladište.

STRUČAN KADAR SA ISKUSTVOM

Abakus tim od preko 20 članova čine profesorice predškolskog odgoja i obrazovanja, profesorice razredne nastave, medicinske sestre, kuharice, spremačice i direktorica. Po potrebi angažujemo i stručne saradnike: profesore stranih jezika, logopede, psihologe i druge stručne saradnike. Kriteriji pri izboru stručnih članova Abakus tima, zaduženih za odgoj, obrazovanje i brigu o potrebama djece u vrtiću, su posjedovanje visokog stručnog obrazovanja, iskustva u radu, posjedovanje pedagoških talenata, zatim potrebnog entuzijazma za učenje i savladavanje stručnih inovacija, kao i posjedovanje niza drugih znanja i osobina, a sve u svrhu boljeg pristupa odgoju i obrazovanju djece.

RADNO VRIJEME U SKLADU SA POTREBAMA RODITELJA

Radno vrijeme vrtića je od 6.30 do 19.00h i subotom do 16.00h. Uprava vrtića radi od 8.30 do 17h od ponedjeljka do petka, izuzetno srijedom radi od 10.30 do 19h radi potreba roditelja.

PREVOZ

Kako bi naši programi bili dostupni djeci na cijelom gradskom području, postoji mogućnost organiziranja prevoza.

UPIS DJECE

Upis se radi u toku cijele godine do popunjavanja kapaciteta po broju djece u grupama u skladu sa Pedagoškim standardima.

20 RAZLOGA ZAŠTO JE „ABAKUS“ PRAVI IZBOR ZA VAŠE DIJETE?

  • Preko 10 godina iskustva u organiziranju odgoja, obrazovanja i zbrinjavanja djece,
  • Siguran prostor pokriven videonadzorom 24 sata,
  • Poticajno okruženje unutar ustanove sa bogatim didaktičkim materijalom,
  • Zdrava, raznovrsna, svježa i domaća ishrana u skladu sa razvojnim potrebama djece različitog uzrasta,
  • Stručan kadar sa iskustvom koji se stalno stručno usavršava,
  • Primjena savremenih metoda u radu i Montessori metoda,
  • Napredni programi koji potiču razvoj potencijala svakog djeteta,
  • Organiziranje nastupa djece na različitim javnim manifestacijama,
  • Organizacija edukativnih posjeta i izleta,
  • Individualiziran i inkluzivan pristup u radu,
  • Učenje stranih jezika,
  • Nemamo TV, jer gledanje crtića nije razvojna aktivnost,
  • Boravak na otvorenom prostoru,
  • Kvalitetna usluga po pristupačnim cijenama,
  • Odlična saradnja sa roditeljima,
  • Na cijelom zatvorenom i otvorenom prostoru vrtića zabranjeno je konzumiranje cigareta,
  • Vlastito grijanje na struju,
  • Djelimično klimatiziran prostor uz plan instalacije klima u cijelom objektu,
  • Vlastito igralište sa opremom LICENCIRANOG proizvođača obloženo gumom koja spriječava povrede,
  • Otvorenost za različitost, jer različitosti su bogatstvo.

Stručan kadar sa iskustvom, siguran i poticajan prostor, zdrava ishrana, savremene metode u radu, učenje stranih jezika, priredbe, izleti, boravak na otvorenom prostoru, vlastito grijanje na struju, stalni videonadzor, odlična saradnja sa roditeljima, pristupačne cijene, samo su neki od mnogobrojnih razloga zašto već 10 godina roditelji koji biraju najbolje za svoje djete biraju „Abakus“.

Zato je naš slogan „ Abakus – mjesto gdje djeca sretno rastu“

KONTAKT

Za sve ostale informacije i prijave možete nas kontaktirati na brojeve 032 405 330 i 061 913 611 ili poslati upit putem e-maila: [email protected] ili u inbox naše FB stranice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno