Politika

A-SDA – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je u Zenici održana sjednica Gradskog odbora Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Zenica.

Na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija u Gradu, predizborne aktivnosti Stranke i program obilježavanja desetogodišnjice Stranke u Zeničko-dobojskom kantonu. Sjednici je prosustvovao i predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA ZE-DO kantona mr. Ramo Isak.

Gradski odbor osuđuje zloupotrebu govornice Gradskog vijeća za govor mržnje. Vijećnici Gradskog vijeća izloženi su duže od godinu dana vrijeđanju, omalovažavanju, diskriminaciji i mobingu jednog čovjeka. Gradonačelnik vješto koristi stanje zbunjenosti i nesnalaženja gradskih vijećnika neprimjerenim govorom, koji više priliči raspravi u ugostiteljskom objektu, nego u Gradskom vijeću kao najvišem organu lokalne samouprave.

Pozivamo izvršnu gradsku upravu da se suzdrži od neprimjerenih kvalifikacija i da prestane sa zloupotrebom pozicije prvog u izvršnoj vlasti u propagandne izborne ciljeve. Gradske vijećnike ohrabrujemo na odlučnom suprostavljanju autokratskoj vlasti i zalaganju za poštivanje dostojanstva vijećnika svim demokratski prihvaćenim sredstvima i metodama.
A-SDA Zenica razumije i opravdava refleksnu reakciju vijećnika mr.sc. Mensuda Kelešture koja je produkt konstantnih kleveta i neistina iznesenih sa gradske govornice od strane legalnog, ali ne i legitimnog gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Gradski odbor A-SDA Zenica se nada da će pravosudni sistem odgovoriti potrebi vremena i blagovremeno donijeti odluke o više prijava i tužbi koje su pojedini vijećnici, građani i pravna lica pokrenuli protiv uzurpatora govornice gradskog vijeća i na taj način pomoći staranju objektivne i fer slike o svima nama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno