Politika

A-SDA: Pitanje sanacije puta Nemila – Banlozi – Tetovo

Skupštinski poslanik, mr. Ramo Isak, na Skupštini Zeničko-dobojskog kantona postavio je poslaničko pitanje da li je tačno da je JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo izvršilo uplatu sredstava za sanaciju puta Nemila – Banlozi – Tetovo?

Navodno je u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja alternativnom saobraćajnom komunikacijom Nemila – Banlozi – Tetovo – Zenica, JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo izvršilo uplatu sredstava za sanaciju navedenog puta.

Ako je to tačno, zašto je navedeni put još uvijek u tako lošem stanju, gdje su završila ta sredstva i ko je odgovoran za to što radovi sanacije puta nisu izvršeni?

Rekonstrukcija tunela Vranduk I i Vranduk II mora biti što prije okončana, a sanacija i rekonstrukcija puta Zenica – Nemila mora biti što prije izvršena, kako bi se olakšao život lokalnom stanovništvu i kako bi se, prema potrebi, osiguralo alternativno odvijanje saobraćaja na ovom važnom saobraćajnom pravcu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem