Info

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka
Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje do ponedjeljka – Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjia može pasti i malo kiše. Tokom dana, kiša pljuskovi i grmljavina se očekuju zapadnim i jugozapdnim djelovima.

Poslije podne, kiša i pljuskovi se očekuju i u centralnim, istočnim te u višim područjima Hercegovine. Na krajnjem jugu uglavnom suho i bez padavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugoistočni. Najviša dnevna od 12 do 18, na jugu od 18 do 22 stupnja.

Subota jutro u većini područja sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku dana postepeno naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju poslije podne i večernjim satima. Očekivana količina padavina od 5 do 10 l/m2, lokalno i do 15 l/m2. Jutarnja temperatura od 3 do 7, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 22 stupnja.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Krajem dana, padavine će oslabiti, a mjestimično i prestati. Očekivana količina padavina od 10 do 20 l/m2, lokalno i do 30 l/m2. Jutarnja temperatura od 4 do 9, na jugu od 9 do 13, a najviša dnevna od 10 do 16, na jugu od 16 do 20 stupnjeva.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne uz nešto više oblaka u istočnim područjima može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Tokom dana, nešto manje oblačnosti i bez padavina. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 8 do 10, a najviša dnevna od 9 do 15, na jugu od 17 stupnjeva.

6yka.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno