Nogomet

Čelik ispao iz kupa BiH na penale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Čelik ispao iz kupa BiH na penale- U utakmici šesnaestine finala Kupa BiH danas su na stadionu Bilino polje igrali NK Čelik i sarajevska ekipa Bosna Sema, član Prve lige FBiH. Pobjedu na penale, nakon neriješenog rezultata u 90 minuta igre, ostvarila je gostujuća ekipa Bosna Sema.

Rezultat: Čelik – Bosna Sema 1:1 (1:0) 3:4 penalima;

Strijelci u igri: 1:0 (Bojan Marković u 21.), 1:1 (Asmir Sinanović u 86.minuti);

Strijelci iz penala za Čelik: Bojan Marković, Semir Pezer i Marin Popović, dok je udarce sa penala Harisa Heće i Danijala Brkovića odbranio gostujući golman Ibro Hodžić.

Strijelci iz penala za Bosna Semu: Oglečevac, Spahić, Palić i Mujić, dok je prvi penal odbranio golman Čelika Semir Bukvić, a izvođač je bio Kerim Kadrić.

Stadion Bilino polje. Gledalaca: oko 250, Sudija: Husein Terzić (Travnik).
Žuti kartoni: Hasanović (Čelik), Oglečevac (Bosna Sema).
Sastavi ekipa:
Čelik: Bukvić, Šivšić, Marin Popović, Haurdić (od 80. Tarik Adilović), Salčinović (od 59. Hasanović), Jusić, Pezer, Hećo, Marković, Duraković, Smriko (od 46. Brković). (Trener Ivo Ištuk).

Bosna Sema: Hodžić, Sinanović, Muharemović (od 60. Varatanović), Oglečevac, Mujić, Alihodžić (od 46. Ćatić), Kadrić, Vladavić (od 46. Đedović), Palić, Dudo, Spahić. (Trener Emir Alihodžić).

Još jedno posrtanje nogometaša Čelika koji su danas izbačeni iz Kupa BiH u utakmici šesnaestine finala od gostujuće ekipe Bosna Sema, člana Prve lige FBiH.

Čelik je u Zenici odigrao solidno prvo poluvrijeme, a ekipa Ive Ištuka u prvom poluvremenu osim što je postigla gol imala je još nekoliko dobrih prilika (u 26.minuti Salčinović iz slobodnog udarca sa oko 25 metara, ali je golman Hodžić sjajno odbranio, Jusić u 34. i Haurdić u 40.minuti). Nastavak je donio istu igru, ali rezervista Brković nije imao svoj golgeterski dan, jer je promašio dvije dobre prilike i to u 50. i 52.minuti.
U 68.minuti nakon zakašnjele i nespretne reakcije domaćeg beka Durakovića lopta se odbila do napadača gostiju Mujića koji je šutirao sa 17 metara, ali je Bukvić bio siguran. U 72.minuti najbolja šansa za goste. Oglečevac je ubacio sa desne strane u petercu najviše skočio Mujić dobro šutirao glavom, ali je Bukvić krajnjim naporom na gol lini zaustavio loptu
.
Kazna za promašaje stigla je u 86.minuti. Oglečevac je izveo korner sa desne strane, lopta došla na drugu stativu do Spahića koji je šutirao, Jusić izblokirao ovaj pokušaj, a lopta se odbila do Asmira Sinanovića, koji je glavom sa nekoliko metara šalje u mrežu Bukvića za 1:1, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat regularnog dijela utakmice.

Nakon penala, junak sarajevskog kluba bio je golman Ibro Hodžić koji je odveo Bosnu Semu u 1/8 finala Kupa BiH, jer je zaustavio šuteve sa penala Heći i Brkoviću.

U šesnaestini finala Kupa BiH igra se samo po jedna utakmica, tako da se ekipa Bosna Sema plasirala u osminu finala Kupa BiH.

Odigrane su utakmice Šesnaestine finala Kupa BiH, a već u ranoj fazi takmičenja eliminisano je pet premijerligaša. Krupu je iznenadio Travnik pobjedom 3:1, dok je Slavija nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisala Vitez.  Više sreće nakon izvođenja penala protiv takođe premijerligaša Čelika, odnosno Olimpica imali su Bosna Sema, odnosno Kozara.  Peti član elitnog razreda koji je završio nastup u najsmosvnijem takmičenju je Metalege protiv Veleža. Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Željezničar pobijedivši u Čitluku Brotnjo sa 7:0. Rezultati:  Brotnjo – Željezničar 0:7,  Široki Brijeg – Čapljina 5:0,  Podrinje Janja – Sloboda 0:1,  Krupa – Travnik 1:3,  Slavija – Vitez 0:0 (penali 5:4),  Metalege – Velež 1:2,  Orašje – Karanovac 3:2,  Mladost Doboj Kakanj – Rudar Prijedor 1:0, Goražde – Zvijezda 1:1 (penali 5:4),  Kozara – Olimpic 0:0 (penali 2:3),  GOŠK – Radnik 0:1,  Čelik – Bosna Sema 1:1 (penali 3:4),  Rudar Kakanj – Sloboda N Grad 5:1,  Radnički – Drina 3:1, Zrinjski – Borac 5:0 Sarajevo – Bratstvo 2:0

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno