Info

Saopćenja Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenja Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice – Dana 16.09.2016. godine, u prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, resorni  ministar Nurđehan Šahinović sa saradnicima je održao sastanak kojem su prisustovali predstavnici udruženja Saveza gluhih i nagluhih osoba Zeničko-dobojskog kantona, udruženja gluhih i nagluhih osoba grada Zenice i općina: Kakanj, Žepče i Zavidovići, te Sulejman Čaković, sekretar Saveza udruženja gluhih i nagluhih osoba Federacije BiH.
Sastanak je održan s ciljem jačanja međusobne saradnje udruženja, bolje zaštite gluhih i nagluhih osoba i obilježavanja Međunarodnog dana gluhih i nagluhih osoba u Kantonu. U tom smislu, ministar Šahinović je istakao da će resorno Ministarstvo i Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržati obilježavanje Međunarodnog dana gluhih i nagluhih osoba, kao i  druge aktivnosti udruženja na unapređenju položaja gluhih i nagluhih osoba.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na 70. sjednici održanoj 20.09.2016. godine, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila Općinskom udruženju logoraša Kakanj sredstva kao podršku izgradnji spomen obilježja u Poljanima. Također su odobrena sredstva i Udruženju gluhih i nagluhih Zeničko-dobojskog kantona, kao podrška za obilježavanje Međunarodnog dana gluhih i nagluhih 2016. godine.
Na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, Vlada je dala saglasnost na Program obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Zeničko-dobojskom kantonu za 2016. godinu i ujedno donijela Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 100.000,00 KM za finansiranje i sufinansiranje 33 odabrana projekta za obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Zeničko-dobojskom kantonu za 2016. godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno