Zenica

Foto: Zeničani učili o pametnoj upotrebi energije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Zeničani učili o pametnoj upotrebi energije- Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u okviru petogodišnjeg projekta ”Zeleni ekonomski razvoj”, koji u Bosni i Hercegovini implementira u saradnji sa partnerima Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Švedskom ambasadom u BiH, Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, upriličio je u Zenici edukativno-zabavni događaj pod nazivom ”Lajk za pametnu energiju”.

Ovaj događaj imao je za cilj djeci i mladima ukazati na značaj energijske efikasnosti i na važnost uštede energije kao i zaštite okoliša.

Glavni junak kampanje ”Lajk za pametnu energiju” je profesor Atom, strastveni ljubitelj prirodnih nauka koji je na održanom događaju brojnim posjetiocima dijelio edukativne materijale i korisne savjete o načinima pametne upotrebe energije u svakodnevnom životu.

Najmlađi posjetioci su učešćem u kvizu ”Znanjomat” osvajali zanimljive nagrade i probali ”pametni bicikl” koje proizvodi energiju.

Predstavljajući pametni bicikl, profesor Atom je mališanima pokazao kako je energija svuda oko nas, samo je potrebno naučiti pametno koristiti.

Informisanjem i edukacijom javnosti, s fokusom na djecu i mlade doprinosi se uspostavljanju pozitivnih navika društva jer je aktivno učešće građana u ovoj oblasti veoma važno.

Projekat ”Zeleni ekonomski razvoj” ima za cilj uspostavljanje energetskog menadžmenta u javnim objektima u BiH, te smanjenje trošenja javnih budžeta na potrošnju energije i vode, osiguranje povoljnih uslova i finansijskih mehanizama za ulaganje u infrastrukturne mjere energetske efikasnosti, uz istovremeno stvaranje „zelenih radnih mjesta“, saopćili su organizatori.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno