Nogomet

Bivši bh. reprezentativac nastavlja sa uspjesima

Bivši bh. reprezentativac nastavlja sa uspjesima
Bivši bh. reprezentativac nastavlja sa uspjesima
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bivši bh. reprezentativac nastavlja sa uspjesima- Nakon sjajne sezone i titule viceprvaka Makedonije (sa samo bodom zaostatka za skopskim Vardarom) i osvojenog makedonskog Kupa, ekipa Shkendije ne prestaje sa dobrim igrama. Sinoć su se uspjeli plasirati u Play Off UEFA Lige Europe savladavši ukupnim rezultatom od 2:1 češku ekipu Mlada Boleslav. Nama je najzanimljivija činjenica da iza ovih uspješnih rezultata stoji naš nogometni stručnjak, bivši BH reprezentativac, Bruno Akrapović.

No ovaj uspjeh makedonskog kluba nije samo puka slučajnost. Iza Akrapovića stoji dosta uspješnog trenerskog iskustva. Od nametanja i vrijednog rada u Njemačkoj i Rusiji pa do sjajnih i uspješnih sezona u Hrvatskoj sa ekipom Mosora, kada je nakon jedne fantastične sezone proglašen i najboljim trenerom Dalmacije, te Gibraltara gdje je sa ekipom College Europa FC stigao do titule viceprvaka i osvajača Kupa.

Ipak, ovaj posljednji uspjeh sa makedonskim timom nije prošao nezapažen te se za ovog uspješnog zeničanina već interesuju neki zvučniji klubovi Lige petice. O njima će, kako kaže, razmišljati tek nakon odrađenog posla sa ekipom Shkendije, a već sljedeći zadatak su sureti Play Offa Lige Europe gdje će pokušati savladati ekipu belgijskog Genta i plasirati se u grupnu fazu. Eventualni uspjeh protiv ovog protivnika bit će još i slađi ako se uzme u obzir činjenica da su upravo oni bili prepreka na kojoj je u sezoni 2001/02, u okviru Intertoto kupa, stao bivši klub Brune Akrapovića, zenički Čelik.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno