Info

Stižu nove novčanice od 50 eura

Stižu nove novčanice od 50 eura
Stižu nove novčanice od 50 eura
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stižu nove novčanice od 50 eura- Europska centralna banka (ECB) i nacionalne centralne banke eurozone će novu novčanicu od 50 eura iz serije Europa predstaviti 5. jula. Plan je da novčanica u opticaj bude puštena u proljeće 2017. godine.

Proizvođači opreme, trgovačka udruženja i ECB potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim su se obvezali da će prodajni automati za kupnju ulaznica i drugi uređajia koji prihvaćaju novčanice od dana uvođenja biti sposobni primati ovu novčanicu od 50 dolara. Istovremeno su se obvezali da će svoje klijente, partnere, zaposlenicike i druge zainteresirane strane informirati o novoj novčanici.

Prema podacima ECB-a, novčanice od 50 eura se najčešće koriste. U opticaju ih je više od osam milijardi, što je oko 45 posto svih novčanica eura.

Pedesetak je novih novčanica u seriji Europa, koja ima poboljšane zaštitne elemente. Prije toga, obnovljene su novčanice od pet, deset i 20 eura. Na obnovu čekaju još novčanice od 100 i 200 eura, a novčanice od 500 eura više neće biti tiskane.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno