Zenica

Konstituiran Okružni odbor Udruženja ilmijje u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Uredu muftije zeničkog konstituirajuća sjednica Okružnog odbora Ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za područje Muftiluka zeničkog održana je 11. marta 2015. godine.

Sjednici je prisustvovao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, predsjednici 7 općinskih odbora Ilmijje s područja Muftijstva zeničkog i dosadašnji predsjednik Okružnog odbora hfz. mr. Enes ef. Beganović.

Nakon što je čestitao na izboru predsjednicima općinskih odbora Ilmijje, muftija zenički, između ostaloga, istakao je značaj Ilmijje i imama u čuvanju znanja, vjerovanja i ponašanja, u prenošenju duhovnih i moralnih vrijednosti, posebno prenošenju normativnog ponašanja muslimana.
U radnom dijelu sjednice, između ostalog, birani su: predsjednik Okružnog odbora Ilmijje Zenica, kandidati za članove Glavnog odbora i kandidat za predsjednika Glavnog odbora Ilmijje BiH.

Za predsjednika Okružnog odbora izabran je Rahman ef. Skejić. Kandidati za članove Glavnog odbora su hfz. mr. Mevludin ef. Dizdarević i Rahman ef. Skejić. Kandidat za člana Glavnog odbora eksteritorijalno je Edin ef. Kavazović. Kandidat za predsjednika Glavnog odbora je hfz. mr. Enes ef. Beganović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno