Nogomet

Video: Kadeti BiH se plasirali na EP

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: Kadeti BiH se plasirali na EP – Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na Evropsko prvenstvo u fudbalu. Naši kadeti su ispisali stranicu historije bh. fudbala i postali prva reprezentativna selekcija BiH koja se plasirala na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

U posljednjem kolu Elitnog kruga kvalifikacija u Gruziji BiH je sa 2:1 poražena od Rusije, no uprkos porazu Zmajići su kao drugoplasirana reprezentacija grupe 3 obezbijedili plasman u Azerbejdžan.

Tim pod vodstvom Salke Malkočevića poražen je od reprezentacije Rusije rezultatom 1:2, ali i pored toga bh. fudbaleri uspjeli su se plasirati dalje.

Prvo je u 12. minuti slavlje gostujućoj ekipi donio S. Latcevich, da bi u 24. minuti Hadžić N. izjednačio, te su ekipe na odmor otišle sa neriješenim rezultatom.  U drugom dijelu utakmice Grulev V. je u 66. minuti gostima donio ponovno vodstvo, te je ovaj rezultat ostao do kraja meča.  Bitno je napomenuti da je ekipa Rusije na terenu igrala sa igračem manje od 76. minute kada je strijelac pogotka Latcevich dobio drugi žuti karton.

Stadion: Mikheil Meskhi-2. Sudija: Ferenc Karakó (Mađarska). Strijelci: 0:1 Latsevich 12., 1:1 N. Hadžić 25., 1:2 Grulev 66. Žuti kartoni: Gorbulin, Latsevich (Rusija). Crveni karton: Latsevich (Rusija) 77. minuta.

BiH: Vasilj, Beširević, Čeliković, Velić, Resić (od 63. Resić), Kovač, Veladžić (od 77. Šabanadžović), B. Hadžić, N. Hadžić (od 80. Vuletić), Sadiku, Vladić.

Rusija: Safonov, Zakharov, Golubev, Borodin, Isaev (od 61. Patsev), Utkin, Suleymanov (od 65. Yakovlev), Rudenko (od 48. Ignatyev), Latsevich, Grulev, Gorbulin.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka bh. kadeti znali su proslaviti podvig. ”Ko ne skače mrzi Bosnu, he, hej, hej”, odjekivalo je stadionom u gruzijskoj prijestolnici Tbilisiju.

 

Pogledajte.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno