Posuđeno

Video: Marinino pismo iz dijaspore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Marinino pismo iz dijaspore – Marina je sa 68.000 mladih napustila našu Zemlju, njih 68.000 nisu ostavili pismo, Marina jeste, Marina govori o problemima koji se moraju rješavati da ove godine se ne nastavi trend iseljavanja mladih.

Konkretno, problemi su:

(1) Neadekvatan sistem raspodjele i dodjele budžetskih sredstava koja se izdvajaju za programe i aktivne mjere suzbijanja nezaposlenosti u BiH, na entitetskim nivoima vlasti,

(2) Postojeći programi i aktivne mjere zapošljavanja, koje provode različite institucije vlasti, nisu usklađene s potrebama privrede, nisu učinkovite, često su neopravdano usmjerene na javni sektor i nerijetko su netransparentne i zloupotrijebljene, te opterećenost privrede visokim porezima te doprinosima na plaće radnika, što sputava ulaganja u razvoj i prijem novih radnika.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno