Ljudi

VIDEO: Sjajna sezona kapitena KK Kengur- Danko Cvitanović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Kengur, koji postoji od 1998. godine do sada je iznjedrio na desetine reprezentativaca u omladinskim selekcijama BiH i košarkaša i košarkašica. Ove i protekle sezone klub je u svojoj, ali i starijoj kategoriji predvodio mladi Danko Cvitanović (2006. godište)

“Danko Cvitanović je ove sezone dokazao da je najbolji igrač u kadetskom uzrastu u Bosni i Hercegovini, a vjerujemo i mnogo šire. Po svim statističkim parametrima, po riječima trenera, košarkaških radnika i stručnjaka Danko je apsolutni broj 1.

Cvitanović je u posljednjih 6 utakmica u prosjeku zabijao 35.5 poena, a riječ je o završnici Lige mladih ZDK, Federalnom prvenstvu i polufinalnom turniru BiH:

– vs Čelik (juniori)- 45 poena

– vs Kakanj (finale ZDK)- 37 poena

– vs Koš- 37 poena

– vs Never stop- 30 poena

– vs Posušje- 33 poena, 10 skokova, 9 asistencija

– vs Igokea- 31 poen, 10 skokova, 8 asistencija

Ono što je možda i važnije od statistike jeste način na koji Danko predvodi ekipu i način na koji razmišlja što se najbolje oslikava u samoj igri. Riječ je o igraču koji postiže poene sa svih pozicija i na sve načine, a uz nevjerovatan pregled terena i spektakularnu tehniku bio je i ostace enigma za sve protivnicke trenere. Najbolje je reci da je ekipa Igokee izmijenila čak pet igrača na njemu. Naravno, to kao i sve druge vrste odbrana nisu zaustavile Danku” istakli su iz KK Kengur Zenica.

“S obzirom na veliki broj ponuda i poziva, sigurno je da je Danko odigrao zadnju partiju u dresu Kengura, a u kojem god klubu da nastavi karijeru mi smo sigurni da će nastaviti napredovati i rasti do najviših visina. Na njemu ostaje da svoj karakter i radnu etiku eksploatiše i pretvori u vrhunsku karijeru, a nama da u toj istoj uživamo” izjavili je trener KK Kengur Enver Jahić.

Cvitanović se također nalazi i na trenutnom spisku kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, a u aprilu je u dresu Splita imao odličan nastup na “Šestoaprilskom turniru” Grada Sarajeva gdje je uvršten u najbolju petorku turnira.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno