Sudske klupe

Slučaj u ZDK: Lažnim dokumentima dobili boračku stipendiju od 1200 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Slučaj u ZDK: Lažnim dokumentima dobili boračku stipendiju od 1200 KM- Policijski službenici Federalne uprave policije su pronašli osobe za koje se sumnja da su lažnim dokumentima aplicirali na konkurs za boračku stipendiju.

Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a u skladu sa ovlaštenjima FUP je provodio mjere i radnje u predmetu pod nazivom „Index“ koje se odnose na prevare radi dobijanja stipendija.

Tokom provođenja akcije „Index“ identifikovali su 23-godišnjeg M.B., 21-godišnjeg N.B. i 22-godišnjeg I.J. sa područja općine Žepče za koje postoji osnovana sumnja da su prilikom apliciranja na javni oglas na osnovu neistinitih i lažnih dokumenata, ostvarili pravo na korištenje braniteljske stipendije u iznosu od 1.200,00 KM, iako im ta prava nisu pripadala.

Navedeni se sumnjiče za izvršenje krivičnog djela „Prevara“, iz člana 294. KZ FBiH, te je protiv istih podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu.

Policijski službenici Federalne uprave policije nastavljaju dalji rad na ovom predmetu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno