Zenica

FOTO: Baton turnirom u šahu obilježio međunarodni dan slijepih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Baton turnirom u šahu obilježio međunarodni dan slijepih- Veliko nam je zadovoljstvo  da smo i ove  godine održali 11. po redu tradicionalni turnir u šahu za  slijepe osobe, ratne i  civilne invalide te stradalnike rata Grada Zenice.

Kao što je poznato, ovaj turnir redovno organizujemo povodom 15. oktobra dana bijelog štapa, odnosno  međunarodnog dana slijepih osoba.

Sinoćnje takmičenje je održano u caffe  slastičarnoj „Snack point“ TC Džananovići i okupilo oko pedesetak  učesnika koji su u prijatnoj atmosferi proveli nekoliko sati u takmičenju i druženju.

Postignuti su i slijedeći rezultati  gdje je u kategoriji slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto zauzeo Kenan Isaković, drugi je bio Nihad  Mehić, dok je treće mjesto pripalo Feridu  Haliloviću.

U kategoriji  ratnih vojnih invalida sa ostalim stepenima invaliditeta prvo mjesto pripalo je Dževahiru Okanu, drugo mjesto pripalo je Jasminu Jašareviću, dok je treći bio Sead Ahmetspahić.

Na  kraju potrebno je  napomenuti  da  nas u  „ Batonu“ shodno  zacrtanom planu i programu do kraja godine očekuju još dva takmičenja i to u aeromodelarstvu i stonom tenisu.

Dr. sc. Amir Ismić, predsjednik KPS „Baton“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno