Ostali sportovi

VIDEO+FOTO: Novi Vranduk pobjednik Drugog memorijalnog turnira u malom nogometu u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas 01.8.2021.godine, u Novom Vranduku je odigran 2.Memorijalni turnir u malom nogometu u znak sjećanja na svoje poginule i umrle mještane (Ferid Šehić, Nihad Šehić, Sejad Mujezinović-Prga, Mirnes Muratović, Ibrahim Begić-Ibre, Enes Begić, Omer Mujezinović, Hidajet Begić, Munir Sinanović-Nire i drugi).

Organizator turnira bila je Mjesna zajednica (MZ) Vranduk, na čelu organizacionog odbora bio je Zaim Begić, a moderator – voditelj manifestacije bio je Almin Gazić.

Prije početka turnira, koji se igrao na obnovljenom poligonu u Novom Vranduku, proučen je Jasin i dova za umrle i poginule mještane Vranduka, kojeg su proučili Ramiz ef. Redžić, imam džamije Sultan Mehmeda II El Fatiha  u Vranduku, te Samir ef. Ahmić, imam u džematu Pehare.

Nije bilo uplate kotizacije po ekipama. Teren je urađen sa novim asfaltom, urađene nove betonske tribine, postavljene plastične stolice na tribinama, zamjenjana ograda oko poligona i dodatno ojačana iza golova-stativa, postavljene klupe za ekipe i drugo.

Turnir je otvorio Zaim Begićm predsjednik OO, a pred početak turnira svirana je himna BiH.

Na turniru je učestvovalo 10 ekipa i to: Red Army (Starina), Maglaj, Zabrce, Prigrad, Novi Vranduk, Koprivna, Donja Vraca, Puleni (Begov Han), Nemila, Baumy (Zenica).

Nakon odigrana dva kola u polufinalu su igrali Baumy – Puleni 6:1, dok se ekipa Novog Vranduka, voljom žrijeba, direktno plasirala u finale.

U finalu su se sastale ekipe Novi Vranduk i Baumy, a bolja je bila ekipa Novog Vranduka, koja je slavila sa 4:1. Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa Puleni iz Begovog Hana.

Ovo je drugi trijumf ekipe Novog Vranduka na dva odigrana turnira. Sastav pobjedničke ekipe Novog Vranduka: Mirnes Sinanović, Mirza Šehić, Edin Ibrahimagić, Mirsad Šehić, Almir Delić, Almin Gazić, Nermin Šabić, Alen Ahmetspahić, Almin Šehić, Elvedin Begić.

Utakmice su, veoma uspješno, sudili certificirane sudije, Jasmin Kovačević i Amir Sinanović.

Za najboljeg igrača proglašen je Alen Ahmetspahić iz ekipe Novi Vranduk, najbolji golman Enis  Muhić (Baumy), najbolji strijelac Edin Ibrahimagić (Novi Vranduk), najmlađi učesnik Elmas Jusufović (Puleni), najstariji Redžib Kobić (Koprivna), te fair play ekipa Maglaj.

Nagrade za tri prva mjesta bile su pehar, medalje i diplome. Zahvalnice su dodjeljene sponzorima, medijskim pokroviteljima i pojedincima i kolektivima koji su pomogli i podržali održavanje ovog turnira

U toku turnira učesnici su počaščeni jelom, pićem, kafom, kolačima, a turnir je protekao u fer i sportskom nadmetanje,  lijepom druženju po sunčanom vremenu (+34*C).

Medijski pokrovitelji bili su Zenicablog i Naša riječ iz Zenice.

Tekst i foto galerija

Ekrem Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno