Zenica

Edukativna radionica “Veterani i mladi” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

 Edukativna radionica “Veterani i mladi” u Zenici- Udruženje za podršku ratnim veteranima, porodicama i žrtvama rata u BiH “Pravipožar” iz Dervente u ponedjeljak, 14. juna u Zenici organizuje radionicu u okviru Dijaloga “Konstruktivna upotreba veteranskog iskustva” (KUVI), pod nazivom “Veterani i mladi”.

Edukativna radionica će biti održana u sali Aktiv radija, adresa Maršala Tita 22, od 17 sati. Članovi Udruženja – ratni veterani održat će radionicu u saradnji sa partnerima iz Centra ženskih prava Zenica.

Info o organizatoru:

Udruženje “Pravipožar” od 2011. godine u gradovima širom BiH održava radionice u okviru KUVI Dijaloga “Veterani i mladi”. Program koji realizuju osmislio je Centar za ratnu traumu iz Novog Sada. Okupljaju više od 30 veterana iz tri vojske koje su ratovale u BiH od 1992. do 1995. godine, uz podršku psihologa/inja i drugih stručnih osoba. Dosad su održali više od 100 radionica u gradovima širom zemlje. Ratni veterani okupljeni u Udruženje dijele svoja iskustva s mladim ljudima kako bi stvorili pravu sliku o ratu i posljedicama rata. Njihove edukativne radionice i druženja imaju za cilj uticaj na sprečavanje nasilja među mladim ljudima, kao i razbijanje predrasuda da mlade ne zanima prošlost. Istovremeno nastoje izgraditi kritički odnos prema ratu i skorijoj ratnoj prošlosti, kao i dati kredibilitet veteranima u društvu i u očima mladih.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Aktivnosti Udruženja možete pratiti na web stranici www.pravipozar.org.ba, kao i na Facebook i Instagram profilu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno