Kultura

FOTO: Prva nagrada na međunarodnom takmičenju za Saru Telalović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu, 17. aprila 2021. godine u Bijeljini je održano tradicionalno međunarodno pijanističko takmičenje „Primavera“. Prvu nagradu, uz ocjenu međunarodnog žirija od 99 bodova osvojila je Sara Telalović. Sara, rođena 2012. godine je inače polaznica Muzičkog vrtića „Notica“ iz Zenice, u klasi prof. Lejle Alajbegović-Šećerović.

Muzički vrtić “Notica” djeluje kao muzička sekcija Oraganizacije “Koraci” “Notica” je počela sa radom 01.februara 2016.godine. Cilj “Notice” je da kroz ples, igru, crtanje, upozna djecu u dobi od 4 do 8 godina sa muzičkim svijetom. Razvijanjem muzičkih sposobnosti u najranijem djetinjstvu, kod djeteta se uvećava niz posebnih sposobnosti (memorija, logika, samopouzdanje, kreativnost, sluh, vid…) od kojih će imati mnogo koristi kako u djetinjstvu, tako i kasnije tokom života.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno