Zenica

VIDEO+FOTO: Kasumović prvi u redu za Pfizerovu vakcinu u Zenici, poručio da želi biti primjer

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: Kasumović prvi u redu za Pfizerovu vakcinu u Zenici, poručio da želi biti primjer- Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas je u Domu zdravlja Zenica Pfizerovom vakcinom izvršio vakcinaciju protiv koronavirusa te svim građanima poručio da se vakcinišu bilo kojom, potvrđenom, vakcinom kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva.

Kasumović je u Službu Hitne pomoći Doma zdravlja Zenica došao sam, a nakon standardne procedure i razgovora s medicinskim tehničarima ušao je u salu kako bi se vakcinisao gdje mu je rečeno da se vakciniše Pfizerovim cjepivom koji se u našoj državi još uvijek ne koristi za masovnu imunizaciju stanovništva.

Nakon vakcinacije, Kasumović je kazao da je to odlučio uraditi javno jer se veoma mali broj građana prijavio za vakcinaciju.

“Iako raspolažemo vakcinama koje su skupljene na sadaku i pomoć raznih zemalja, mene je na ovo natjeralo to da se samo 3,5 posto građana Zenice prijavilo za vakcinaciju. Veliki broj građana podržava mene, vjeruje meni, ovim činom sam htio pokazati građanima da moramo slijediti upute zdravstvenih radnika u BiH i svijetu”, kazao je Kasumović.

Dodao je da građani ne trebaju slušati “rekla-kazala” priče, spinovanja te da koronavirus postoji i da zbog njega u BiH umire desetine ljudi dnevno. Na pitanje da li je čekao Pfizerove vakcine u BiH pa se do sada nije vakcinisao AstraZenecom kao i zdravstveni radnici i građani, Kasumović je kazao da nije znao ni koju će vakcinu primiti.

“Vidjeli ste da sam pitao koju vakcinu ću primiti. Sve vakcine koje su odobrene nemaju razlike. Pitao sam koju ću primiti vakcinu, a građane pozivam da se vakcinišu onim vakcinama koje su odobrene od institucija i molim ih da spriječimo dalje povećanu smrtnost”, zaključio je Kasumović.

Autor: E.Mehić/klix.ba

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno