Košarka

Kadetkinje KK Star prvakinje države u košarci, zenički KK Jumper drugo mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kadetkinje KK Star prvakinje države u košarci, zenički KK Jumper drugo mjesto- Protekle nedjelje Fojnica je bila domaćin završnog turnira ženske omladinske lige (ŽOL) BiH u košarci u kategoriji kadetkinja. Učestvovale su četiri najbolje ekipe iz ligaškog dijelu takmičenja, među kojima su bile i kadetkinje KK Jumper iz Zenice.

Evo rezultata završnice turnira:

Polufinale

KK STAR FOJNICA – ŽKK STARTZ  60:44

ŽKK TOMISLAV – KK JUMPER ZENICA 69:75

Utakmica za 3.mjesto

ŽKK STARTZ – ŽKK TOMISLAV 64:46

Finale

KK STAR FOJNICA – KK JUMPER ZENICA 83:60;

Povodom ovog nastupa na završnici ŽOL Lige i osvajanja drugog mjesta, iz KK Jumper su saopštili:

-Domaćini su od samog starta nametnuli svoj ritam igre i ostvarili veliku rezultatsku prednost, koju su sačuvali do kraja utakmice. Čestitamo domaćinu na dobro organizovanom turniru i na osvojenom prvom mjestu. Naravno, čestitamo i našim djevojčicama na dobroj igri i na osvojenom drugom mjestu u ŽOL ligi.

Pehare i medalje je uručila najbolja košarkašica BiH svih vremena, Razija Mujanović -, kazali su iz KK Jumper.

Ovo je historijski uspjeh za mlade košarkašice iz Fojnice, koje zasluženo donose prvu šampionsku titulu u ŽOL BiH. Jedna od ljepših stvari na završnom turniru je prisustvo velike žene, košarkašice, sportskog direktora ženske reprezentacije BiH, gospođe Razije Mujanović, koja je bila na finalu i na kraju podijelila medalje za pobjednike.

Iz KK Star Fojnica ističu:

-Hvala našoj Razi, jer mnogo nam svima znači njeno prisustvo na ovakvim turnirima. Šta još reći, mi smo ponosni na ovu djecu, roditelje, sve one koji vjeruju u nas, da jedna mala Fojnica igra ovako i donosi titiule u našu Fojnicu. Ovo je poklon za sve dobronamjerne ljude i naše navijače. Nekom je to ništa, a nama …Svi smo mi jedna porodica -, saopštili su ponosno iz KK Star Fojnica.

E.Imamović

Foto KK Star/KK Jumper



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno