Biznis

Održana Skupština Sindikata radnika ustanova kulture ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana Skupština Sindikata radnika ustanova kulture ZDK – Dana, 28. 01. 2021. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica održana je redovna  godišnja Skupština Sindikata radnika ustanova kulture (pozorište, biblioteke i muzeji) Zeničko-dobojskog kantona. Skupštinu je vodilo Radno predsjedništvo u sastavu: Elvir Škiljo, Esmir Bašić i Adnana Ahmetagić. Na dnevnom redu je bilo nekoliko tačaka. Naglasak je stavljen na Izvještaj o radu u 2020. godini, kao i plan rada za 2021. godinu.

Uvodno obraćanje imao je predsjednik Elvir Škiljo, a potom se prisutnima obratio Đevad Hadžić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja i kulture ZDK. Ocijenjeno je da je Sindikat u prošloj godini ostvario značajne rezultate u organizacionom smislu i stvorio uslove za borbu za bolji radno-pravni status radnika u kulturi. Usvojen je Plan rada za tekuću godinu sa težištem na potpisivanju kolektivnog ugovora.

Predstavnici Sindikata su u prethodnom periodu u vezi s tim održali i nekoliko sastanaka sa ministrom obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK, Spahijom Kozlićem. Dogovoreni su modaliteti rješavanja lošeg statusa radnika u kulturi ZDK.

Na Skupštini su doneseni zaključci na osnovu kojih će Sindikat biti korak bliže rješavanju ovog važnog pitanja za radnike u kulturi ZDK.

Sindikat radnika ustanova kulture ZDK

Elvir Škiljo, predsjednik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno