Ljudi

FOTO: Osam godina od smrti legende Čelika – Alojz Renić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Osam godina od smrti legende Čelika – Alojz Renić – Danas se navršava osam godina otkako nas je napustio Alojz Renić, legendarni nogometaš koji je u svojoj karijeri s dosta uspjeha nosio dres našeg voljenog kluba. Renić je rođen 1942. godine u Renićima kod Kazaginca, a karijeru počeo u NK Lašva iz Doca na Lašvi gdje je 1960. godine debitirao za prvi tim s 15 godina, da bi sa 16 godina postao prvotimac Bratstva iz Travnika.

U Čelik je prešao 1965. godine i ostvario najveće sportske rezultate. Renić je dres Čelika nosio deset godina i za to vrijeme postigao više od 350 golova. Poslije uspješne igračke karijere bio je i trener Čelika sa kojim je osvojio Intertoto kup, a u dva mandata obavljao je i dužnost direktora kluba. Kasnije je nosio dres zagrebačkog Dinama. Nastupio je i 12 puta za B reprezentaciju Jugoslavije i 17 puta za mladu reprezentaciju.

Legende nikada ne umiru.

NK ČELIK ZENICA

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno