Ostali sportovi

FOTO: Uspješno završene sedmodnevne pripreme Kluba ritmičke gimnastike „Čelik“ Zenica u Ajdinovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uspješno završene sedmodnevne pripreme Kluba ritmičke gimnastike „Čelik“ Zenica u Ajdinovićima – Od 24.8 do 30.8.2020.godine, djevojčice takmičarskog tima, Klub ritmičke ginmastike (KRG) „Čelik“ Zenica, bile su na sedmodnevnim pripremama u Sportsko-rekreacionom centru Ajdinovići (S.R.C.A.) za predstojeća takmičenja. Zadnjeg dana održan je veoma uspješan nastup za roditelje u dvorani, kao kruna svih požrtvovanja i truda naših malih i velikih čeličnih princeza.

-Nevjerovatna je bliskost, prijateljstvo i druženje koju su naše male i velike djevojčice njegovale tokom ovih sedam dana. Evidentan je i veliki napredak kod svih takmičarki i mi smo danas uživali u svakoj od koreografija. Takmičarska selekcija našeg kluba je imala priliku da u S.R.C.A. Ajdinovići koristi tek napravljenu i predivnu sportsku dvoranu za održavanje trenažnog procesa, kao i da uživa u mnogobrojnim sadržajima koje nudi ovaj sportski centar -, kažu iz KRG „Čelik“ Zenica.

Nakon povratka sa priprema dobili smo izjavu za Zenicablog od Aide Bunjo, trenerice u KRG „Čelik“ Zenica:

-Nakon završenih sedmodnevnih ljetnih priprema u S.R.C.A. Ajdinovići djevojčice takmičarskog tima KRG “Čelik” su se vratile u Zenicu gdje će nastaviti aktivno trenažni proces za predstojeća takmičenja koja ih očekuju u narednom periodu. Pripreme su organizovane s ciljem da se fizička sprema dovede na veći nivo nakon ljetnih odmora i da se djevojčice pripreme za predstojeću sezonu. Djevojčice su marljivo radile, čitavih 7 dana sa 5 sati provedenih u dvorani svaki dan. Svaki dan je bio maksimalno ispunjen posvećenosti prema ritmičkoj gimnastici i individualnom i grupnom napretku svakog djeteta, a pored toga djevojčice su se još više srodile, brinule se jedna o drugoj i na kraju iz svega izvukle jako bitnu poruku, a to je da samo rad, trud i istrajanost mogu dovesti do postignuća koja naša srca žele, ne samo u sportu nego i u životu. Ova djeca zaslužuju podršku svih ljudi, organizacija, ustanova i institucija, jer svojim predanim radom i trudom, svoj grad Zenicu i državu BiH predstavljaju u pozitivnom smislu. Iskoristiti ću priliku da se još jednom od srca zahvalim Gradu Zenicu, Gradskoj Upravi Zenica, gospodinu Kenanu Uzunoviću, stručnom saradniku za sport pri Gradskoj upravi Zenica i BHTelecomu što su podržali naše djevojčice i tako im dali do znanja da ono što rade, zaista rade na pravi način -, izjavila je za Zenicablog, Aida Bunjo.

E.Imamović

Foto galerija KRG „Čelik“ Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno