Nogomet

FOTO: Fortuna eliminisala Rudar iz Breze u polufinalu seniorskog Kupa ZDK, tri gola Besima Kolića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Fortuna eliminisala Rudar iz Breze u polufinalu seniorskog Kupa ZDK, tri gola Besima Kolića – Na „B“ terenu na Kamberovića polju u Zenici, danas 19.8.2020.godine, odigrana je polufinalna utakmica seniorskog Kupa ZDK između zeničke Fortune i drugoligaša FK Rudar iz Breze, po lijepom i ugodnom vremenu (+26*C). Plasman u finale zasluženo je ostvarila ekipa NK Fortuna iz Zenice.

Rezultat:

NK FORTUNA – FK RUDAR BREZA 3:1 (0:1)

Strijelci: Besim Kolić u 52′, 55′ i 87′ za Fortunu i Belmin Vila u 3′ iz jedanaesterca za Rudar;

Crveni kartoni: golman Kapić u 42′ (Rudar), te Harun Bajramović u 63′ i Adnan Alić u 81′ (drugi žuti karton) –Fortuna.

Glavni sudija bio je Edib Sikira iz Zenice, pomoćnici: A1 Benjamin Hekić (Kakanj) i A2 Elman Čolak (Zenica), delegat je bio Amel Nalić (Žepče);

Satavi ekipa:

NK FORTUNA: Alvin Bujak, Ajdin Hrustić,  Kenan Zahirović, Adnan Alić, Besim Kolić, Adnan Šarić (cap), Tarik Huzbašić, Harun Bajramović, Arnes Gadžun, Irnis Kubat, Edvin Tufekčić (Glavni trener Armin Bujak); Rezerve: Belmin Osmančević, Anes Agić, Ammar Kadrić, Semir Tarahija;

FK RUDAR BREZA: Kapić, Begić, Botić, Lukhodžić, Čelebić, Vila, Neveljalović (cap), Mahmutović, Sokić, Đuđo, Merdić K. (Glavni trener Amer Suljić); Rezerve: Čorbo, Merdić S., Abadžija, Jahić, Crnović;

Nakon velike pobjede nad bivšim Premijerligašem i gradskin rivalom Čelikom i eliminacije istog, u četvrtfinalu Kupa ZDK, u prošlu srijedu, zenička Fortunu eliminisala je i stabilnog drugoligaša, brezanski Rudar, člana Druge lige FBiH, grupa Centar.

Gosti iz Breze dolaze u vođstvo od 0:1 u 3.minuti nakon dosuđenog jedanaesterca, a na ovu sudijsku odluku domaći su imali dosta primjedbi. Nakon toga domaći pokušavaju izjednačiti, a za to su imali dvije-tri izgledne šanse (Kolić, Huzbašić, Kubat). U 42.minuti gosti ostaju sa 10 igrača u polju, jer je isključen golman Irhad Kapić, nakon igranja rukom izvan šesnaesterca. Prvo poluvrijeme je završeno vođstvom gostiju od 0:1.

U drugom poluvremenu potpuni preokret i het.trik najboljeg strijelca domaćih, izvrsnog Besima Kolića, koji je golove postigao u 52′, 55′ i 87′ utakmice, za konačnih i zasluženih 3:1 i plasman u finale Kupa ZDK za sezonu 2020/2021. Domaći nisu iskoristili još nekoliko šansi u drugom poluvremenu.

U drugom poluvremenu i domaći su imali dva isključenja nakon drugih žutih kartona, Harun Bajramović u 63′ i Adnan Alić u 81.minuti.

Drugi finalista Kupa ZDK je ekipa NK Stupčanica iz Olova, koja se direktno plasirala u finale, nakon visoke pobjede od 6:0 u četvrtfinalu Kupa ZDK nad visočkom Bosnom u Olovu.

Prema odlukama Kriznog štaba i Nogometnog saveza, utakmica se igrala bez prisustva gledalaca u zoni stadiona, dok je utakmicu izvan stadiona i ograde posmatralo 100-tinjak gledalaca.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno