Politika

GO A-SDA ZENICA – saopćenje za javnost: Maske su konačno spale – podjele su duboko ovladale našim gradom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U demokratskom uređenju lokalnih zajednica gradonačelnik je izvršni organ gradske vlasti kojeg biraju svi građani sa pravom glasa na neposrednim tajnim izborima. Poslije izbora, po demokratskim standardima, gradonačelnik bi trebalo da zastupa i predstavlja interese svih građana, odnosno stanovnika grada.

Nažalost, u Zenici to nije slučaj. Odlazeći gradonačelnik od početka svoga mandata, koji je hvala bogu pri kraju, stvara atmosferu podjela i totalne konfrontacije građana na one koji su ‘za gradonačelnika’ i one koji ‘nisu za gradonačelnika’, odnosno njega lično.

Umjesto da svojim angažmanom gradi okruženje prijatnog i ugodnog življenja i reda u našem gradu, gradonačelnik svojim radom, ali i neradom, stvara atmosferu podjela i nesigurnosti. Ovakvo djelovanje uveliko pogoduje stvaranju subjektivne nesigurnosti svih građana. Na krilima obmana i lažnih obećanja još uvijek aktuelni gradonačelnik dobio je prošle izbore, a ništa od obećanog nije ispunio. Naprotiv, uradio je i radi sve suprotno od onoga što je obećavao.

Najvidljiviji pokazatelji toga su nerješavanje putne infrastrukture koja je u nadležnosti grada za Babinski sliv, propale firme i javna preduzeća – ‘Cimos’, ‘Zenicatrans’, nema više ZEPS-a, a sada i kap koja je prelila čašu – NK ‘Čelik’, simbol radničke Zenice, doveden je do samog dna. Paradoksalno zvuči činjenica, da Zenica kao poznati sportski grad po prvi put u svojoj poslijeratnoj istoriji nema više nijednog prvoligaša u bilo kom ‘loptaškom’, pa i drugim sportovima! Polako, ali sigurno, nesposobnošću gradonačelnika, kultni stadion ‘Bilino polje’ postao je poprište lokalnih fudbalskih derbija najnižeg ranga!

Nijedan obećani projekt nije završio, a azili za pse lutalice i Toplana su projekti prethodne vlasti koje je on mogao i morao zavšiti još u prvoj godini svoga mandata.

Zenica je odvajkada važila kao grad tolerancije, solidarnosti i ljudskog razumijevanja, ali naš grad je podijeljen zahvaljujući gradonačelniku koji nije Zeničanin i koji nije naš. Podjele su sa retoričkih fraza i prijetnji uzrokovale i stvarne sukobe, koji uzrokuju strah i nesigurnost građana. Nedavni obračun pristalica gradonačelnikove politike uništenja NK ‘Čelik’ pretvorio se u oružani sukob. Očito je jasno svakom poštenom Zeničaninu da za to punu odgovornost snosi gradonačelnik koji je glavni uzrok podjela i čija politika održanja vlasti po svaku cijenu, unosi nesigurnost u svakog stanovnika naše Zenice – i u stvarnom životu i u virtualnom svijetu komunikacija.

Vrijeme je da ode i sretan mu put u Gornji Vakuf ili bilo gdje drugo!

Gradski odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno