Zenica

Ovog ponedjeljka na Smetovima obilježavanje 27. jula, Dana ustanka naroda BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Ovog ponedjeljka na Smetovima obilježavanje 27. jula, Dana ustanka naroda BiH – Želimo da obavijestimo članove Udruženja antifašista i boraca NOR-a kao i građane poštovaoce antifašizma iz perioda 1941-1945 i 1992-1995. godine da će zbog sigurnosnih razloga i rizika po zdravlje građana uzrokovanog korona virusom ove godine  način obilježavanja 27. jula- Dana ustanka naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, a koji se obilježava i kao Dan antifašista u Bosni i Hercegovini biti prilagođen toj situaciji. SUABNOR ZDK i UABNOR GRADA ZENICE kao organizatori obilježavanja ovog značajnog istorijskog datuma obaviještavaju zainteresovane građane da neće biti organizovanog autobuskog prevoza od Zenice do Smetova niti masovnijeg okupljanja građana ispred spomen obilježja na Smetovima.
U ponedjeljak, 27.jula, 2020.godine na sam Dan ustanka i antifašista delegacije SUABNOR ZDK i UABNOR GRADA ZENICE kao i druge delegacije koje budu prisutne položiće: vijence, ikebane i cvijeće ispred oba Spomen obilježja u 11 sati. I poginulim učesnicima u NOR-u i osnivačima Prve Zeničke brigade u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu.
Molimo sve građane koji u individualnom aranžmanu dođu na Smetove da se pridržavaju mjera sigurnosti i vode računa da ne ugroze ni svoje, a ni zdravlje drugih učesnika.
Cijeneći koliku je žrtvu podnijela Bosna i Hercegovina za slobodu u NOR-u, ali i veličinu žrtve u ratu u kojem je odbranjena samostalnost od 1992-1995. Dan ustanka i Dan antifašista zaslužuju da budu u riznici najznačajnijih datuma koje naša država u svojoj istoriji ima. Kada cijenu borbe za slobodu platite ljudskim životima onda veće cijene nema. Čestitamo svim građanima Zenice, Zeničko-Dobojskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine 27. juli -Dan ustanka i antifašista u BiH i molimo ih da uvaže ovo obaviještenje.
UABNOR GRADA ZENICA I SUABNOR ZDK.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno