Info

Uručena rješenja o dodjeli boračkih stipendija studentima iz Kaknja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uručena rješenja o dodjeli boračkih stipendija studentima iz Kaknja – Ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković i savjetnik premijera Zeničko-dobojskog kantona Emir Vračo, u prisustvu općinskog načelnika Aldina Šljive, uručili su danas rješenja o dodjeli stipendija ovog ministarstva za 233 studenta iz općine Kakanj.

Ministar Čolaković je podsjetio da je stipendije Ministarstva za boračka pitanja ove godine dobio 2.251 redovni i samofinansirajući student te da su za tu namjenu izdvojena sredstva u iznosu od 2 miliona i 479.000 KM. Iznos stipendije je 800 KM za studente prve godine, a 1.200 za studente ostale godine studija te prvu i drugu godinu drugog studijskog ciklusa. Naglasio je da su, drugu godinu zaredom, stipendije dobili svi studenti koji su ispunjavali uslove i podnijeli formalno ispravne aplikacije.

Emir Vračo, savjetnik premijera Mirze Ganića, poželio je studentima uspjeh tokom školovanja, potvrdivši opredjeljenje aktuelne vlade da se svim studentima omogući da dobiju stipendije kako bi svoju budućnost gradili u Bosni i Hercegovini.

Podsjetio je da je u toku konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u iznosu od jedan milion KM, te da će se i ovdje nastojati da stipendije dobiju svi studenti koji ispunjavaju uslove i podnesu formalno ispravne prijave. Ako se tome priroda i 1,7 miliona KM za smještaj i ishranu studenata u studentskim domovima, izdvajanja ZDK-a za studentsku populaciju iznose više od 5 miliona KM.

Press-služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno