Zenica

FOTO: Održan mirni protestni skup mještana MZ Koprivna

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan mirni protestni skup mještana MZ Koprivna – Ispred područne Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ u Novom Vranduku, danas 29.8.2019.godine, održan je mirni protestni skup kojem je prisustvovalo oko 50-ak mještana Mjesne zajednice (MZ) Koprivna.

Mještani su se okupili da bi izrazili svoje nezadovoljstvo zbog nepoštivanja sporazuma između JP ceste FBiH, Grada Zenica i Direkcije za ceste ZDK, u kojem se, između ostalog, govori o održavanju puta kroz MZ Koprivna i to od isključenja sa puta M-17, pa sve do Vjetrenica prema Nemili. Stanje puta je svakim danom sve lošije, a ovo je prvi korak u rješavanju ovog problema.

Sporazum podrazumjeva održavanje lokalnog puta  koji prolazi kroz naselja Novi Vranduk, Ponirak i Koprivnu, u vrijeme sanacije tunela Vranduk 2 i mostova Bosna IV i Bosna V.

Na skupu je istaknuto da se ovom lokalnom saobraćajnicom odvija djelimično teretni i autobuski prevoz.

Za nekoliko dana kreće i nova školska godina, a time i velika opasnost za kretanje učenika uskom saobraćajnicom, koja nije predviđena za tako intenzivan saobraćaj.

Predsjednik MZ Koprivna Emir Delić pokazuje nam i zahtjev koji su nekoliko puta podnijeli Elektoprivredi BiH za sanaciju odrona u dužini od 30-ak metara, koji se nalazi u pravcu bivšeg mjesta za branu i koji je posljedica od pripremnih radova za gradnju brane za HE Vranduk i preusmjerenja rijeke Bosne uz desnu obalu.

Delić nam kaže da nisu urađena ni dogovorena proširenja za križanje vozila na više mjesta, gdje je to bilo moguće uraditi.

Poseban problem predstavlja i neprilagođena brzina pojedinih vozača kroz ova naseljena mjesta, kao i „lutanje“ nekih vozača da nađu pravi smjer za prolazak u željenom pravcu zbog lošeg obilježavanja ove privremene zaobilaznice.

Dat je rok od sedam dana nadležnim za rješavanje njihovih problema, a ukoliko ne bude promjena najavljuju da će organizovati blokadu saobraćaja.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno