Info

Dugoročna vremenska prognoza

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dugoročna vremenska prognoza – Kao i predhodna tri dana, i u utorak će u Bosni jutarnja temperatura zraka biti ispod nule. Na području Hercegovine nešto toplije, uz umjereno jaku buru.

Od srijede (27.02.) uglavnom vjetrovito uz blagi porast temperature. U centralnoj i istočnoj Bosni na planinama može pasti i malo snijega. Više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini. Prvog dana vikenda prognozira se povećanje oblaćnosti uz malo kiše u Bosni. U nedjelju stabilno i umjereno sučnano.

Jutarnje temperature zraka tokom prvog dijela sedmice, u Bosni prognoziraju se između -4°C i 1°C, a u Hercegovini uglavnom od 0 do 5°C. U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature u Bosni između 4°C i 8°C, a u Hercegovini do 10°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni očekuju se između 7°C i 12°C, a u Hercegovini do 16°C.

U periodu od 04. do 11. marta prema raspoloživim prognostičkim materijalima prognozira se relativno stabilno vrijeme sa sunčanim intervalima na području Hercegovine.

Više oblačnosti očekuje se u centralnim i istočnim područjima Bosne. U srijedu (06. 03.) u Bosni izgledna kiša, a u subotu (09. 03.) moguć je snijeg.

Jutarnje temperature zraka od 0°C do 6°C na jugu zemlje do 10°C, a najviše dnevne od 9°C do 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno