Info

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak u okviru radnih aktivnosti posjetio Kantonalno tužilaštvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjedavajući Skupštine Jasmin Duvnjak u okviru radnih aktivnosti posjetio Kantonalno tužilaštvo – U sklopu redovnih radnih aktivnosti predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak posjetio je Kantonalno tužilaštvo ZDK. Tokom susreta u novoj zgradi Tužilaštva sa glavnom tužiteljicom Vesnom Kaknjo i njenim zamjenicima Vesnom Bjelošević i Redžom Delićem upoznat je sa aktuelnim stanjem, ostvarenjem norme i kvalitetom rada, te organizacionim i infrastrukturnim uslovima rada Kantonalnog tužilaštva.

Predsjedavajući Duvnjak ovom prilikom je kazao: “Naša obaveza je da stvaramo uslove za osiguranje i unapređenje osnovne funkcije tužilaštva, kao državnog tijela, zaduženog da preduzima zakonom određene radnje u cilju otkrivanja i gonjenja počinitelja krivičnih dijela i zakonom određene mjere za zaštitu ljudskih prava i sloboda. Najvažnije je da tužilaštvo brzo i efikasno provodi krivične postupke i da se na zakonit i odgovoran način donose tužiteljski akti. U svojstvu predsjedavajućeg Skupštine, kao najvišeg zakonodavnog tijela, dajem punu podršku nezavisnom, objektivnom i profesionalnom radu Tužilaštva.”

U znak posjete predsjedavajući Skupštine Duvnjak rukovodstvu Kantonalnog tužilaštva uručio je Povelju Kulina bana.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno