Rukomet

Press RK Čelik pred novu sezonu – Protiv Gradačca – samo pobjeda!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Press RK Čelik pred novu sezonu – Protiv Gradačca – samo pobjeda!
• Derbi susret protiv RK Gradačca 22. septembar u 19 sati u Gradskoj areni
• Počinje sa radom Škola rukometa ČELIK JUNIOR
• U prodaji godišnje ulaznice za sve utakmice

Danas održana pres konferencija u Rukometnom klubu Čelik posvećana je početku prvenstvene sezone i prvoj utakmnici, ali i drugim aktulenim pitanjima u Klubu.
Na stratu ovogodišnje sezone u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever u subotu, 22. seprtembra u 19 sati u Gradsjoj areni Zenica Čelik će ugostiti ekipu RK Gradačca. Biće to duel starih rivala iz Premijer lige Bih i derbi prvog kola prvenstva. O tome su govorili trener Seldin Rizvanović, krila Jasmin Omerović Cico i Eldar Mehić, te zamjenik kapitena Faris Mrako. Oni su jednoglasni: ništa osim pobjede protiv RK Gradačca ne dolazi u obzir.
Uprava Kluba je dovela kvalitetna pojačanja i najavila borbu za vrh tabele. U prelaznom roku u RK Čelik su došli: Jasmin Omerović Cico iz RK Maglaja, te Riad Polić, Eldar Mehić i Haris Muhić svi iz RK Krivaje Zavidovići. Lista pojačanja kompletirana je dolaskom Admira Bjelopoljaka niz RK Kaknja, a nešto ranije i Mirana Čolić i šesnae-stogodišnjeg Ismara Kahrića iz RK Travnika.

SPREMNI SMO ZA RK GRADAČAC!
• Trener prof. Seldin Rizvanović je u svojoj izjavi za meddje kazao:
– Više od mjesec dana smo pakleno radili i potpuno smo tehnički i taktički spemni za prvenstvo i za utaknicu sa RK Gračacom – rekao je Rizvanović. – U ovoj utakmici apsolutno ništa ne dolazi u obzir osim naše ubjedljive pobjede…
• Desno krilo Jasmin Omerović Cico kaže:
– Nakon RK Maglaja odakle sam došao u RK Čelik ovdje sam odlično primljen. Treniramo odlično, atmosfera u klubu takođe, tako da sam siguran da RK Gračac ,,pada” u Zenici!
• Eldar Mehić, lijevo krilo Čelika, povratnik u tim iz RK Krivaje, koji je u dvije utakmice na turniru u Lukavcu ,,zabio” čak 26 golova, ističe:
– Naša prednost je mladost ekipe i brzina u igri. Siguran sam da ćemo nadjačati ekipu RK Gradačca čije je oružje uvijek bila brzina u igri. Iako cijenimo ekipu RK Gradačca – pobjeda je naša!
• Zamjenik kapitena Faris Mrako podsjeća da je Čelik u prethodnom prvenstvu pobijedio Gradačca u Zenici i igrao neriješeno u Gradačcu.
– U ovu sezonu ulazimo znatano ojačani u odnosu na pretho-dnu, tako da ništa drugo na sartu prvenstva protiv RK Gradačca ne dolazi u obzir nego naša pobjeda! – siguran je Mrako.

ŠKOLA RUKOMETA

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić je govorio o opštem stanju i perspektivama Kluba. Evo njegove izjave:
– Danas je Čelik ponovo jedan od najorganizovanijih sportskih klubova u gradu pa i šire. Svi segmenti kluba odlično funkcionišu: Upravni odbor, Stručni štab, komisije kluba itd. Mi smo danas ponovo stabilan, ozbiljan i odgovoran klub, u kome vlada red, rad i sloga među igračima. Naš glavni cilj ostaje: prvo mjestu u Prvoj ligu F BiH, plasman u Premijer igu i borba za Evropu!

– Prvi put nakon dugo vremena, umjesto jednog trenera, Klub ima četvoročlani Sručni štab, u kome su sve sami bivši igrači RK Čelika – prof. sporta Seldin Rizanović, šef stručnog štaba, Nermin Gušić, trener, profesor sporta i fizioterapet Bojan Tepić i Nedim Šehić.

– Organizaovan je Tradicionalni međunarodni rukometni turnir ,,Zaim Kobilica”, koji je od svih učesnika turnira dobio ocjenu ,,deset”, zatim, dogovorena je trajna saradnja sa klubovima učesnicima turnira, tako da će Eurofarm, Makedonija, RK Mladi Rudar, Hrvatska i RK Vogošća i Čelik iz BiH biti učesnici turnira i ideće godine. Dogovreno je takođe da se naredne godine turnir proširi i na učesnike iz Srbije i Slovenije (najvje-rovatnije RK Crvena zvezda i Gorenje).

UOKVIRENO
Na press konferencije je saopšteno da je Rukometni klub Čelik osnovao Školu rukometa i pozivao roditelje i djecu da se prijave u Školu, u prostorijama Kluba u Bulevaru Kralja Tomislava 30 a. Škola je besplatna. Dežurstvo u Klubu je od 12 do 14 sati, a prostorije su pored Hotela Internacional. Ambicije i ciljevi su da RK Čelik ima sve selecije, od predprionira, do juniora i kadeta, a pored ljudi iz Stručnog štaba, po jednu ekipu u Školi rukometa će voditi i profesori sporta, koji su aktivni članovi Kluba: igrači – profesori sporta Riad Polić i Jasmin Omerović Cico, te profesor Bojan Tepić.
Prijave za Školu rukometa se mogu vršiti i na telefone 062 599 630 (Nedim Šehić) i 065 707 125 (Bojan Tepić).

UOKVIRENO
U oviru marketinških aktivnosti danas su prvotimci Čelika u gradu nudimo djeci i rodieljima upis u Školu rukometa, te godišnje ulaznice za sve utakmice po cijeni od 30 KM, odnosno za penzionere, studente i srednjoškolce po 20 KM za godišnju ulaznicu.

UOKVIRENO
Na press konferencije je rečeno da je Rukometni klub Čelik još 1. septembra isplatio sve stipendije i naknade za avgust ove godine, uz obećanje Uprave da će naknade za septembar biti isplaćene već 1. oktobra.

PRESS RK ČELIK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno