Info

Novo zvanje u Ekonomskoj školi Zenica – KOMERCIJALIST

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ekonomska škola u Zenici uvodi novo vrlo traženo zvanje: komercijalist – Ovim putem želimo obavijestiti učenike završnih razreda osnovne škole te njihove roditelje/ staratelje da povodom stalnih upita i potraživanja privrednih subjekata u školskoj 2018/2019. uvodimo novo stručno zvanje: KOMERCIJALIST.

Uvažavajući potrebe tržišta rada i podatake sa Biroa za zapošljavanje ustanovili smo da se ukazala stvarna potreba za uvodjenjem zvanja komercijalist. Obrazovanje učenika za navedeno zvanje će trajati četiri godine, učenici će se edukovati i osposobljavati u svim granama ekonomije, prava, trgovine, hotelijerstva, turizma… Nakon sticanja zvanja komercijalisti će moći raditi kao službenici nabave/prodaje, nabavljači u maloprodaji/veleprodaji, voditelji odjela, poslovnica, skladišni službenici, voditelji skladišnog poslovanja, službenici u distribuciji, komercijalni kalkulanti, samostalni komercijalni referenti, referenti zaduženja i naplate, komercijalisti vanjske i unutrašnje trgovine, trgovački putnici, demonstratori, prezentatori, službenici za osiguranje robe, povjerenici osiguranja, trgovački posrednici, posrednici komisijske prodaje…. Nastavnim planom i programom realizacija praktične nastave predvidjena je u osiguravajućim kućama, trgovačkim lancima, carinarnicama i poštanskim servisima.

Osim zvanja komercijalist, Ekonomska škola u Zenici ima dugogodišnju tradiciju u obrazovanju učenika za zvanja: ekonomski tehničar, bankarski tehničar, finansijski tehničar i hotelsko-turistički tehničar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno